Kip
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de boven- en onderkant van de ananas en verwijder de schil. Snijd de ananas in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de ananas in blokjes. (Houd drie kwart van de ananas apart voor de salade)
- Snijd de kipfilets in de lengte bijna door en klap open. Verdeel de kaas, ham en ananas over het midden van de kipfilets, klap dicht en prik de kipfilets vast met een cocktailprikker.
- Strooi bloem en paneermeel op een bord en kluts de eieren in een diep bord.
- Wentel de kipfilets door de bloem, dan door de eieren en als laatste door het paneermeel.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip om en om in circa 12 minuten krokant en gaar.
Salade
- Giet de bonen af en spoel schoon.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Pel en halveer de ui. Snijd de ui in halve ringen.
- Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de sla.
- Meng in een grote kom de kropsla, ananas, zwarte bonen, tomaten en de ui.
- Breng de salade op smaak met chilisaus.
Meld je aan en praat mee