De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hawaiiaanse cordon bleu met ananassalade

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Hawaiiaanse cordon bleu met ananassalade

Bereidingswijze

Kip

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de boven- en onderkant van de ananas en verwijder de schil. Snijd de ananas in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de ananas in blokjes. (Houd drie kwart van de ananas apart voor de salade)
  • Snijd de kipfilets in de lengte bijna door en klap open. Verdeel de kaas, ham en ananas over het midden van de kipfilets, klap dicht en prik de kipfilets vast met een cocktailprikker.
  • Strooi bloem en paneermeel op een bord en kluts de eieren in een diep bord.
  • Wentel de kipfilets door de bloem, dan door de eieren en als laatste door het paneermeel.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip om en om in circa 12 minuten krokant en gaar.

Salade

  • Giet de bonen af en spoel schoon.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pel en halveer de ui. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de sla.
  • Meng in een grote kom de kropsla, ananas, zwarte bonen, tomaten en de ui.
  • Breng de salade op smaak met chilisaus.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediƫnten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en EstĆ©e je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.