De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hasselback-pompoen met salie en Parmezaan

Deze hasselback-pompoen met salie en Parmezaan steelt de show tijdens elk diner. Probeer hasselback pompoen als bijgerecht of voorgerecht.

15 min. voorbereidingstijd
60 min. oventijd
Direct naar recept
Hasselback-pompoen met salie en Parmezaan van Bibi's Bijgerechten.

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"De hasselback-aardappelen zijn zeker een favoriet als bijgerecht. Maar heb je weleens een hasselback-pompoen geprobeerd? Superlekker en net even wat anders." 

Bereidingswijze

Hasselback-pompoen met salie en Parmezaan

  1. Verwarm de oven tot 200 °C.

  2. Halveer de flespompoen. Schil de pompoen en vewijder de pitten.

  3. Leg de gehalveerde kanten met de kant waar de pitten zaten naar beneden op een snijplank.

  4. Leg hier 2 pollepels of eetstokjes tussen een pompoenhelft. Snijd het in, maar niet helemaal door. Herhaal bij de andere helft. Leg daarna op een met bakpapier beklede bakplaat.

    De stokjes zorgen ervoor dat je niet helemaal door de pompoen heen snijdt.

  5. Snijd de salie fijn. Meng de helft van de salie met de helft van de kaas door de boter. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Verdeel het salie-botermengsel over de pompoenhelften en zorg dat je het mengsel goed tussen de inkepingen stopt.

  7. Bak voor ongeveer 60 minuten in de oven.

  8. Serveer met de overgebleven salie en Parmezaanse kaas.

Welke kruiden doe je op pompoen?

Voor pompoen zijn kaneel, nootmuskaat, komijn, tijm en rozemarijn populair. Ze brengen de zoete smaak van pompoen mooi in balans. Voor pit kun je chilivlokken of paprikapoeder toevoegen. In dit hasselback butternut recept gebruiken we een combinatie van salie en Parmezaanse kaas.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.