De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hasselback-pompoen met salie en parmezaan

Deze hasselback-pompoen met salie en Parmezaan steelt de show tijdens elk diner.

15 min voorbereidingstijd
60 min oventijd
Hasselback-pompoen met salie en Parmezaan van Bibi's Bijgerechten.

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"De hasselback-aardappelen zijn zeker een favoriet als bijgerecht. Maar heb je weleens een hasselback-pompoen geprobeerd? Superlekker en net even wat anders." 

Bereidingswijze

Hasselback-pompoen met salie en Parmezaan

  1. Verwarm de oven tot 200 °C.

  2. Halveer de flespompoen. Schil de pompoen en vewijder de pitten.

  3. Leg de gehalveerde kanten met de kant waar de pitten zaten naar beneden op een snijplank.

  4. Leg hier 2 pollepels of eetstokjes tussen een pompoenhelft. Snijd het in, maar niet helemaal door. Herhaal bij de andere helft. Leg daarna op een met bakpapier beklede bakplaat.

    De stokjes zorgen ervoor dat je niet helemaal door de pompoen heen snijdt.

  5. Snijd de salie fijn. Meng de helft van de salie met de helft van de kaas door de boter. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Verdeel het salie-botermengsel over de pompoenhelften en zorg dat je het mengsel goed tussen de inkepingen stopt.

  7. Bak voor ongeveer 60 minuten in de oven.

  8. Serveer met de overgebleven salie en Parmezaanse kaas.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker