De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige pompoentaart

Of het nu een zoete of een hartige taart is die in de oven staat, je huis vult zich met heerlijke geuren waar je blij van wordt. Bak, net als Rudolph, een winterse pompoentaart.

25 min voorbereidingstijd
50 min (voor)bereidingstijd
Hartige pompoentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Wanneer deze hartige pompoentaart in de oven staat, vult je huis zich met heerlijke geuren waar je blij van wordt. Bakken dus!

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in met boter en leg er een vel bakpapier in.

Stap 2:
Meng het bloem met de boter, een snufje zout, melk en kneed tot een deeg. Vorm een bol van het deeg. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm ermee.

Stap 3:
Schil en snijd de pompoen in kleine blokjes. Ris de tijm.

Stap 4:
Kluts voor de vulling de eieren in een kom en voeg de slagroom, crème fraîche, paprikapoeder, kaneelpoeder en de nootmuskaat toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5:
Verdeel de pompoen over de taartbodem. Giet de vulling er overheen. Verdeel de geitenkaas en de tijm er overheen.

Stap 6:
Bak de taart in de oven in circa 40-50 minuten goudbruin en gaar.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Beste Rudolph, Ik heb '' dit'' recept heel lang geleden opgeslagen en altijd met heel veel plezier gemaakt. Echter, ineens was het recept dat ik had opgeslagen veranderd in '' dit'' recept. Zo jammer. Het originele recept was van een bodem met een, zoals jij dat noemde, korte bite, en dat kwam doordat er een beetje azijn aan het deeg voor de bodem was toegevoegd. Ik hoop dat je nog weet om welk recept het ging, en dat je dat recept nogmaals wilt delen. Met vriendelijk groet, van een groot fan en ambassadeur, Paula Cremers.
Paula Cremers
04-08-2024
Hi!

Een tip van ons is de bodem in 5 a 10 minuten voor te bakken voordat je de pompoenvulling toevoegt. Hierdoor is de kans op een zompige bodem een stuk minder klein.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
12-08-2024

Ook lekker