Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in met boter en leg er een vel bakpapier in.
Stap 2:
Meng het bloem met de boter, een snufje zout, melk en kneed tot een deeg. Vorm een bol van het deeg. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm ermee.
Stap 3:
Schil en snijd de pompoen in kleine blokjes. Ris de tijm.
Stap 4:
Kluts voor de vulling de eieren in een kom en voeg de slagroom, crème fraîche, paprikapoeder, kaneelpoeder en de nootmuskaat toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5:
Verdeel de pompoen over de taartbodem. Giet de vulling er overheen. Verdeel de geitenkaas en de tijm er overheen.
Stap 6:
Bak de taart in de oven in circa 40-50 minuten goudbruin en gaar.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers
2 reacties
Een tip van ons is de bodem in 5 a 10 minuten voor te bakken voordat je de pompoenvulling toevoegt. Hierdoor is de kans op een zompige bodem een stuk minder klein.
Groeten,
Team-24Kitchen