Hartige pompoentaart

129
Gemiddeld
Hartige pompoentaart

Bereidingswijze

35 minuten kooktijd
1 uur en 35 minuten totale tijd

Meng van de aangegeven ingrediënten een egaal deeg en laat minimaal 1 uur rusten in koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de pompoen en snijd in stukken. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in partjes en hak de knoflook. Meng de pompoen met nootmuskaatpoeder, kaneelpoeder, whisky, ui en knoflook. Rooster dit alles in een ovenschaal gedurende 10 minuten. Laat de massa vervolgens afkoelen. Verwarm de oven voor op 210 ºC. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm. Klop de eieren los met de room. Hak de bieslook fijn en voeg toe. Verdeel de pompoenvulling in de taart vorm en giet het eimengsel daarover. Verdeel hier over de pecannoten en bak de taart gedurende 25 minuten af.

Thema: herfst

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 285 g bloem
  • 170 g boter
  • 130 g roomkaas
  • 3 el koud water
  • 1.5 el azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • zout

Vulling

  • 500 g pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • 1 scheutje whiskey
  • 1 bosje bieslook
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 75 g pecannoten
Hartige pompoentaart
Geef je waardering
129