Harissaburgers
Pluk en snijd de munt in repen. Meng het gehakt met de harissa, paneermeel, mosterd, ei, munt en de rasp van de limoenschil. (bewaar de limoen voor de salade) Vorm 8 gelijkmatige burgers van het gehaktmengsel en bestrijk ze om en om met een beetje olie. Verwarm een grillpan en grill de burgers circa 4 minuten op één kant. Halveer de plakken kaas. Draai de hamburgers om en leg op elke hamburger een plakje kaas. Grill de hamburgers nog circa 4 minuten. Bereid de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Salade
Meng in een kom het sap van de limoen met olijfolie extra vergine. Snijd de onderkant van de little gems en maak de blaadjes sla los. Snijd de komkommer, tomaten en augurken in plakjes. Meng de little gems met de komkommer, tomaten en augurken door de dressing.
Serveren
Snijd de pitabroodjes open. Verdeel de hamburgers en eventueel nog wat harissa over de pitabroodjes. Serveer de salade bij de harissaburgers.
Tip: maak je harissa zelf
- Halveer de rode pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten, en snijd de rode pepers in grove stukken. Pel de knoflook en halveer ze.
- Mix in een kom met de staafmixer de rode pepers, knoflook, zonnebloemolie en een beetje zout tot een saus.
0 reacties