Haringtartaar

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Snijd de bieten in blokjes.
  • Halveer de citroen. Meng in een kom de bieten met het sap van een halve citroen en olijfolie.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.Snijd de haring in blokjes.
  • Meng in een kom de sjalot, appel en haring.
  • Snijd de augurken in kleine blokjes.
  • Houd een takje dille apart voor de garnering. Hak de rest van de dille fijn.
  • Voeg de crème fraîche, augurken en dille toe aan de haringtartaar.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Klop de room lobbig.

Serveren

  • Schep de haringtartaar in een glas. Schep de rode biet daarop.
  • Schep een beetje room erop. Garneer met het achtergehouden takje dille.

Ingredienten

4
Personen

Haringtartaar

  • 1 grote gekookte biet
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 Granny Smith appel
  • 4 haringen
  • 3 augurken
  • 5 takjes dille
  • 1 el crème fraîche
  • 2 el room

Extra nodig

  • glazen om in te presenteren
Geef je waardering
5