De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Haring bietensalade met zure room

Verwarm de frituur voor op 150 ºC.

Saus
Pluk en hak de peterselie. Meng de zure room met de mayonaise, wijnazijn en peterselie en breng op smaak met een beetje zout en peper.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Haring bietensalade met zure room

Bereidingswijze

Verwarm de frituur voor op 150 ºC.

Saus
Pluk en hak de peterselie. Meng de zure room met de mayonaise, wijnazijn en peterselie en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Salade
Schil en snijd de aardappels blokjes. Blancheer de aardappels circa 4 minuten in ruim kokend water met een beetje zout en giet af. Voeg, als de aardappels lauwwarm zijn, de helft van de saus toe. Snijd de gekookte bietjes in blokjes. Pel en snipper de ui. Roer de ui en bietjes door de aardappelsalade.

Haring
Verwijder de graat en de staart van de haring en snijd de filets in kleine blokjes. Rasp de appels met schil op de mandoline in plakken en snijd vervolgens in julienne. Sprenkel er een eetlepel citroensap over.

Dep de kappertjes droog en frituur ze circa 1 minuut. Meng de veldsla met de olijfolie.

Serveren
Zet in het midden van het bord een steker en vul deze met de aardappel-bietensalade. Leg de blokjes rauwe haring erop. Garneer met de veldsla, appel en gefrituurde kappertjes. Serveer de saus eromheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.