Verhit 100 ml olie in een pan en voeg de bloem toe. Blijf regelmatig roeren en laat in circa 5 minuten koffiebruin worden.
Snijd de kip in blokjes van circa 2 centimeter groot.
Verwijder, indien nodig, het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
Verhit olie in een braadpan en bak de kip en chorizo circa 2 minuten.
Voeg de kip en chorizo toe aan de gebakken bloem.
Roer de groente, knoflook en rijst erdoor.
Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met de cajunkruiden. Laat circa 30 minuten zachtjes koken.
Snijd de bosuitjes in fijne ringen. Garneer de gumbo met de bosuien.
0 reacties