De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gumbo

Verhit 100 ml olie in een pan en voeg de bloem toe. Blijf regelmatig roeren en laat in circa 5 minuten koffiebruin worden. Snijd de kip in blokjes van circa 2 centimeter groot. Verwijder, indien nodig, het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Pel en snipper de uien.

45 min kooktijd
Gumbo

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

 

Verhit 100 ml olie in een pan en voeg de bloem toe. Blijf regelmatig roeren en laat in circa 5 minuten koffiebruin worden.

Snijd de kip in blokjes van circa 2 centimeter groot.

Verwijder, indien nodig, het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.

Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.

Verhit olie in een braadpan en bak de kip en chorizo circa 2 minuten.

Voeg de kip en chorizo toe aan de gebakken bloem.

Roer de groente, knoflook en rijst erdoor.

Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met de cajunkruiden. Laat circa 30 minuten zachtjes koken.

Snijd de bosuitjes in fijne ringen. Garneer de gumbo met de bosuien.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker