Gruyère-kippengehaktballetjes met gestoofde koolrabi

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gruyère-kippengehaktballetjes

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  • Rasp de gruyère.
  • Meng in een kom de gruyère, kippengehakt, het ei en het paneermeel. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Kneed alles goed door en rol met je handen gelijke balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  • Verdeel de gruyère-kippengehaktballetjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de gruyère-kippengehaktballetjes met een scheutje olijfolie  en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Gekookte aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Boen en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Voeg een klontje boter toe en breng de aardappels op smaak een beetje zout en versgemalen peper.

Gestoofde koolrabi

  • Pel en snijd de knoflook.
  • Schil de koolrabi en snijd in gelijke stukken.
  • Verwarm een klontje boter in een hapjespan en fruit de knoflook en de kappertjes circa 1 minuut.
  • Voeg de koolrabi toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Schenk het water erbij en voeg de geraspte mierikswortel toe. Stoof de koolrabi met de deksel op de pan in circa 8 minuten gaar.
  • Snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de bosui fijn.
  • Roer de appel en de bosui door de gestoofde koolrabi.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de Gruyère-kippengehaktballetjes, gekookte aardappels en de gestoofde koolrabi over borden.

Ingredienten

4
Personen

Gruyère-kippengehaktballetjes met gestoofde koolrabi

  • 100 g Gruyère
  • 400 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • olijfolie om in te bakken
  • 800 g vastkokende aardappels
  • boter
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • 3 koolrabi
  • 1 el kappertjes
  • 50 ml water
  • 1 tl geraspte mierik
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 bosje bosui

Extra nodig

Geef je waardering
0