- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Week de satéprikkers in water.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Was de aardappels en snijd ze in de lengte door vieren. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom droog.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Ris en hak de rozemarijn fijn. Meng voor de marinade in een kom de rozemarijn, knoflook, een flinke scheut olijfolie, een beetje zout en peper.
- Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de aardappels met de helft van de marinade (andere helft is voor de spiesjes) en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
- Pel en snijd de ui in vieren en haal de rokken los.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in 8 stukken.
- Halveer de courgette en snijd in plakken van circa 1 cm dik.
- Giet de mini-maiskolfjes af en halveer in de breedte.
- Rijg de groente om en om aan de prikkers. Bestrijk met de rozemarijn-olie.
- Verwarm een grillpan en gril de spiesjes om en om circa 5 minuten.
- Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel in zo dunne plakjes.
- Scheur de blaadjes munt fijn.
- Halveer de citroen.
- Meng in een kom de venkel, munt en het sap van een halve citroen en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Verdeel de aardappels, spiesjes en venkelsalade over borden. Snijd de resterende halve citroen in partjes en serveer bij de gerechten.
0 reacties