Groenteschotel met walnotencrumble

6
Makkelijk
Groenteschotel met walnotencrumble

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in circa 15 minuten goudbruin. Breng de krieltjes op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de kastanjechampignons in vieren.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de champignons circa 5 minuten.  
  • Schil en snijd de pastinaak in blokjes. Voeg de pastinaak toe aan de champignons en bak circa 2 minuten mee.
  • Verwijder eventueel lelijke blaadjes van de spruitjes en halveer de spruitjes. Voeg de spruitjes toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Pluk en hak de peterselie fijn en voeg toe aan de groente.
  • Giet de kidneybonen af en spoel ze af met koud water. Roer door de groente en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Meng in een ovenschaal de krieltjes met de groente.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Hak de walnoten fijn.
  • Snijd de ontbijtkoek in kleine blokjes.
  • Verbrokkel de geitenkaas en meng de walnoten en ontbijtkoek erdoor. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bak de ovenschotel circa 5 minuten in de oven.

Ingredienten

4
Personen

Groenteschotel met walnotencrumble

  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g voorgekookte krieltjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 400 g pastinaak
  • 100 g kleine spruitjes
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 150 g walnoten
  • 3 plakjes ontbijtkoek
  • 150 g verse zachte geitenkaas
Groenteschotel met walnotencrumble
Geef je waardering
6