• Verwarm de oven voor op 200°C.
De kaassaus:
• Verwarm een pan en smelt hierin 40 gram margarine.
• Roer de bloem erdoor en laat dit circa 3 minuten garen.
• Voeg de melk al roerende toe en breng aan de kook.
• Kook de saus circa 10 minuten.
• Zet het vuur laag en roer 150 g kaas erdoor.
• Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en oregano.
De lasagne bouwen:
• Was de courgettes.
• Schil de wortels en aardappels.
• Snijd de groente in de lengte in dunne plakken.
• Gebruik hiervoor een kaasschaaf of dunschiller.
• Vet een ovenschaal in met 10 gram margarine.
• Schep een laag van de kaassaus op de bodem van de ovenschaal.
• Leg hierop een laag lasagnevellen.
• Leg hierop om en om een laag van de groente plakken, en lasagne. met daartussen en schep kaassaus.
• Sluit af met kaassaus en bestooi met de rest van de kaas.
• Schuif de lasagne in de oven en bak in circa 35 minuten gaar.
• Vouw er de eerste 20 minuten aluminium folie overheen, om verbranden te voorkomen, maar de lasagne wel sneller te laten garen.
De snelle komkommersalade:
• Snijd de komkommer in dunne plakjes.
• Besprenkel deze met azijn en de olijfolie.
• Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
0 reacties