Groentecurry met Mild en Creamy

78
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Bak de naanbroden volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar.
  • Snijd de aubergine en courgette in reepjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de aubergine, courgette en paprika toe en bak nog circa 5 minuten.
  • Roer de currypasta door de groente en bak circa 2 minuten.
  • Schenk de gezeefde tomaten erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de sperziebonen toe en schenk de Mild en Creamy erbij.
  • Haal de pan van het vuur, rasp de schil van de citroen boven de pan en roer door. Halveer de citroen en breng de curry op smaak met het sap van een halve citroen.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn en roer door het gerecht.
  • Snijd de halve citroen in 4 partjes en serveer samen met de naanbroden bij de curry.
     

Ingredienten

4
Personen

Groentecurry

  • 4 naanbroden
  • 250 g sperziebonen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • rijstolie
  • 1 el rode currypasta
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 200 ml Mild en Creamy van soja
  • 1 citroen
  • 0.5 bosje peterselie
Geef je waardering
78