De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Groene shakshuka met makreel

De bekende shakshuka, maar dan in een groen jasje met heerlijke makreel.

Direct naar recept
groene shakshuka

Bereidingswijze

Bereiding

Snijd de lente-ui in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne ringen. Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Laat goed uitlekken. Snijd de roosjes van de romanesco.

Verhit een ruime hapjespan met olie en fruit de lente-ui met de knoflook en komijn zacht. Voeg eerst de paprika en de romanesco toe en warm goed door. Voeg indien nodig 50 ml water toe, zodat de groente gaar stoven. Voeg de erwten en als laatste de spinazie toe en roerbak de groente gaar.

Pluk de blaadjes van de peterselie en hak met de dille fijn. Roer de groene kruiden door de groente en breng op smaak met limoensap, een beetje zout en versgemalen peper.

Druk met een lepel 4 kuiltjes in de groentemassa. Breek in elk gat een ei. Laat de eieren met het deksel op de pan op zacht vuur garen. Neem het deksel van de pan en snipper de gerookte makreelfilets eroverheen.

Snijd het brood in lange repen en besprenkel met wat olijfolie. Gril het brood kort in een hete grillpan en bestrooi met een beetje zout.

Serveren

Serveer de shakshuka in de pan met makreel en het brood.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.