Bereiding
Snijd de lente-ui in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne ringen. Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Laat goed uitlekken. Snijd de roosjes van de romanesco.
Verhit een ruime hapjespan met olie en fruit de lente-ui met de knoflook en komijn zacht. Voeg eerst de paprika en de romanesco toe en warm goed door. Voeg indien nodig 50 ml water toe, zodat de groente gaar stoven. Voeg de erwten en als laatste de spinazie toe en roerbak de groente gaar.
Pluk de blaadjes van de peterselie en hak met de dille fijn. Roer de groene kruiden door de groente en breng op smaak met limoensap, een beetje zout en versgemalen peper.
Druk met een lepel 4 kuiltjes in de groentemassa. Breek in elk gat een ei. Laat de eieren met het deksel op de pan op zacht vuur garen. Neem het deksel van de pan en snipper de gerookte makreelfilets eroverheen.
Snijd het brood in lange repen en besprenkel met wat olijfolie. Gril het brood kort in een hete grillpan en bestrooi met een beetje zout.
Serveren
Serveer de shakshuka in de pan met makreel en het brood.
0 reacties