Grapefruitsalade met parmaham

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Grapefruitsalade

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de radijs in plakjes.
  • Was de kropsla en verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren los van de kern en scheur in stukken.
  • Scheur de mozzarella grof.
  • Pluk en hak de munt fijn.
  • Halveer een sinaasappel en pers het sap uit boven een kom. Verwijder van de andere sinaasappel de schil en snijd de sinaasappel in kwarten en vervolgens in plakjes.
  • Verwijder de schil van de grapefruits, snijd de grapefruits in parten en vervolgens in plakjes.
  • Meng de mosterd door het sap van de sinaasappel. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij.
  • Meng de pijnboompitten, munt, bosui, radijs, kropsla, mozzarella, plakjes grapefruit en plakjes sinaasappel door de dressing.
  • Snijd het stokbrood in plakjes. 

Serveren

  • Verdeel de grapefruitsalade over borden. Verdeel de parmaham speels over de grapefruitsalade. Serveer met het stokbrood.

Ingredienten

4
Personen

Grapefruitsalade met parmaham

  • 100 g pijnboompitten
  • 1 bosje bosui
  • 1 bosje radijs
  • 1 krop kropsla
  • 200 g buffelmozzarella
  • 0.5 bosje munt
  • 2 sinaasappels
  • 2 grapefruits
  • 1 el gladde mosterd
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 stokbrood
  • 100 g parmaham
Geef je waardering
0