De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

grapefruitsalade met parmaham

15 MIN
Grapefruitsalade met parmaham

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Grapefruitsalade

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de radijs in plakjes.
  • Was de kropsla en verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren los van de kern en scheur in stukken.
  • Scheur de mozzarella grof.
  • Pluk en hak de munt fijn.
  • Halveer een sinaasappel en pers het sap uit boven een kom. Verwijder van de andere sinaasappel de schil en snijd de sinaasappel in kwarten en vervolgens in plakjes.
  • Verwijder de schil van de grapefruits, snijd de grapefruits in parten en vervolgens in plakjes.
  • Meng de mosterd door het sap van de sinaasappel. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij.
  • Meng de pijnboompitten, munt, bosui, radijs, kropsla, mozzarella, plakjes grapefruit en plakjes sinaasappel door de dressing.
  • Snijd het stokbrood in plakjes. 

Serveren

  • Verdeel de grapefruitsalade over borden. Verdeel de parmaham speels over de grapefruitsalade. Serveer met het stokbrood.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker