Broodjes maken op het gourmetstel? Dat kan heel erg makkelijk. Dus wil jij iedereen verassen tijdens de feestdagen? probeer dan dit.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 375 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 el zout
  • Optioneel: olijfolie, za’atar

Extra nodig

  • gourmetstel

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Meng in een kom het bakmeel met de yoghurt en het zout. Je kunt het deeg met de hand mengen of in de mixer. Is het deeg te droog en korrelig, voeg dan nog wat yoghurt toe. Is het te nat, voeg dan nog wat bakmeel toe. 

Kneed het deeg circa 10 minuten tot het soepel en glad is. Verdeel het deeg in 12 gelijke porties en maak er balletjes van. Rol elk balletje uit tot een platte, ronde lap. 

Verhit het gourmetsel en bak op de grillplaat zonder olie een broodje tot er luchtbellen ontstaan. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Keer om en bak de andere kant ook nog circa 2 minuten.  

Tip van Rudolph:  
Meng voor een twist wat olijfolie met za’atar (een kruiden- en specerijenmengsel) en bestrijk de bovenkant van de broodjes daarmee. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK 

Geef je waardering

105
Dillepannenkoekjes met gerookte zalm
Dillepannenkoekjes met gerookte zalm