Goudse moppen

73
Makkelijk

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Rasp de schil van de citroen. Meng de basterdsuiker met boter, eidooier, rasp van de citroenschil en het zout. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een pil van 3,5 centimeter doorsnede dek af met plasticfolie en laat het deeg circa een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol de pil deeg door de suiker. Snijd de pil in plakjes van circa 1 centimeter dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

25
Porties

Goudse moppen

  • 1 citroen
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 200 g boter
  • 1 eidooier
  • 1 mespuntje zout
  • 250 g bloem

Extra nodig

  • poedersuiker om te bestrooien
  • plasticfolie
  • bakpapier
Geef je waardering
73