Gnocchi met boerenachterham

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gnocchi met boerenachterham

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de houtachtige uiteindes van de asperges en snijd de asperges in gelijke, schuine stukken. Kook de asperges in circa 4 minuten beetgaar. Giet de asperges af.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een scheut olie in een (hapjes)pan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomaten, ham en de gnocchi toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Roer de pesto erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Schaaf de Parmezaanse kaas met de dunschiller in lange dunne repen.

Rucolasalade

  • Pel en snijd de ui in dunne ringen.
  • Meng in een kom de ui, rucola en een scheutje olijfolie extra vierge.
  • Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper. 

Serveren

  • Verdeel de gnocchi met boerenachterham en de rucolasalade over borden en strooi de Parmezaanse kaas erover. 

Ingredienten

4
Personen

Gnocchi met boerenachterham

  • 500 g groene asperges
  • 200 g dikke plak boerenachterham
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g cherrytomaten
  • 500 g gnocchi di patate
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 el rode pesto
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rucolasalade

  • 1 rode ui
  • 65 g rucola
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • dunschiller
Geef je waardering
0