Alles smaakt beter met glühwein, zo ook deze peren. Stoofperen gestoofd in glühwein! Dit is het bijgerecht voor de feestdagen. Staan deze bij jou tafel deze kerst?

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

  • 12 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 4 jeneverbessen
  • 200 g suiker
  • 900 ml rode wijn
  • 500 ml water
  • 1 sinaasappel
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el maïzena

Extra nodig

  • parisienneboor

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 45 minuten

Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder indien gewenst het klokhuis vanaf de onderkant met een parisienneboor. Kneus de jeneverbessen. 

Zet de peren in een pan en voeg de suiker, wijn, water, sinaasappelschil en het sap, kruidnagel, kaneelstokje, rozemarijn en de jeneverbessen toe. Breng het geheel aan de kook. Kook de peren op laag vuur in circa 1 uur gaar.  

Haal de peren uit de pan. Roer de maïzena met een scheutje water tot een papje en meng door het perenvocht. Kook circa 5 minuten en haal de pan van het vuur.  

Zet de peren in het vocht en laat ze afkoelen zodat de rode kleur goed kan doortrekken. Deze peren kun je zowel warm als koud eten.  

TIP van Rudolph:  
Garneer de peertje eventueel met een takje munt. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

161
glühwein peertjes
glühwein peertjes