De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

glühweinperen

Alles smaakt beter met glühwein, zo ook deze peren. Dit is hét dessert voor de feestdagen. Probeer Rudolph's recept voor stoofperen met gluhwein.

20 min (voor)bereidingstijd
120 min wachttijd
glühwein peertjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Fan van gluhwein en stoofperen? Maak stoofperen in gluhwein! Het ideale bijgerecht voor de feestdagen. Staan ze bij jou op het kerstmenu?"

Bereidingswijze

Glühweinperen

  1. Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder indien gewenst het klokhuis vanaf de onderkant met een parisienneboor. Kneus de jeneverbessen. 

  2. Zet de peren in een pan en voeg de suiker, wijn, water, sinaasappelschil en het sap, kruidnagel, kaneelstokje, rozemarijn en de jeneverbessen toe. Breng het geheel aan de kook. Kook de peren op laag vuur in circa 1 uur gaar.  

  3. Haal de peren uit de pan. Roer de maïzena met een scheutje water tot een papje en meng door het perenvocht. Kook circa 5 minuten en haal de pan van het vuur.  

  4. Zet de peren in het vocht en laat ze afkoelen zodat de rode kleur goed kan doortrekken. Deze peren kun je zowel warm als koud eten.  

    Garneer de peertjes eventueel met een takje munt. 

Hoe maak je stoofperen met gluhwein​?

Stoofperen met gluhwein maak je op dezelfde manier als stoofperen in rode wijn of bessensap. Alleen voeg je er hier extra smaakmakers als sinaasappelschil en het sap, kruidnagel, kaneelstokje, rozemarijn en jeneverbessen aan toe. Volg het stap-voor-stap recept hierboven. 

Miniatuur

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker