De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

glühweinperen

Alles smaakt beter met glühwein, zo ook deze peren. Stoofperen gestoofd in glühwein! Dit is het bijgerecht voor de feestdagen. Staan deze bij jou tafel deze kerst?

glühwein peertjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Alles smaakt beter met alcohol, zo ook deze heerlijke stoofperen met glühwein! Het ideale bijgerecht voor de feestdagen. Staan ze bij jou op het kerstmenu?

Bereidingswijze

  1. Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder indien gewenst het klokhuis vanaf de onderkant met een parisienneboor. Kneus de jeneverbessen. 
  2. Zet de peren in een pan en voeg de suiker, wijn, water, sinaasappelschil en het sap, kruidnagel, kaneelstokje, rozemarijn en de jeneverbessen toe. Breng het geheel aan de kook. Kook de peren op laag vuur in circa 1 uur gaar.  
  3. Haal de peren uit de pan. Roer de maïzena met een scheutje water tot een papje en meng door het perenvocht. Kook circa 5 minuten en haal de pan van het vuur.  
  4. Zet de peren in het vocht en laat ze afkoelen zodat de rode kleur goed kan doortrekken. Deze peren kun je zowel warm als koud eten.  

Tip van Rudolph:  
Garneer de peertjes eventueel met een takje munt. 

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker