Gevulde zoete ravioli

25
Gemiddeld
Gevulde zoete ravioli

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Pastadeeg

Roer de bloem met de suiker door elkaar in de keukenmachine met behulp van de vlinder. Voeg de eidooiers, ei, olijfolie en zout toe. Kneed het deeg nog goed door met de hand. Laat het deeg ingepakt in plasticfolie even rusten.

Druk de pasta met de hand plat, bestuif met pastabloem. Haal het deeg op de grootste stand door de pastamachine. Leg de plak op elkaar, bestuif met bloem en haal wederom door de machine, herhaal dit nog eens. Wals het deeg in fases tot stand 5. Zorg ervoor dat de pasta altijd goed bestoven is met het bloem.

Frambozenschuim

Verwarm de oven voor op 110°C. Breng het frambozensap met tweederde van de suiker aan de kook tot 120°C.  Bestrijk de zijkanten van de pan met een kwasje met water. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Giet beetje bij beetje de hete siroop erbij. Schep het schuim in de spuitzak met de gladde spuitmond. Spuit dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de schuimpjes in circa 2 uur. 

Vulling

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de de roomkaas met de poedersuiker, vanillemerg en de rasp van de limoen. Schep de vulling in een spuitzak. Druk met een steker circa 6 centimeter een markering af in de helft van de deegplakken. Zo bepaal je hoe groot de ravioli wordt. Spuit toefjes vulling in het midden van de markering. Bestrijk de tussenstukken met water en leg de andere plak pastadeeg. Druk voorzichtig het deeg rondom de vulling aan, eerst met de hand en later met een steker van 4 centimeter en steek daarna uit met de steker van 5 centimeter. Druk de randen  na het uitsteken nog eens aan.

Breng een pan met water aan de kook en kook de ravioli in circa 4 minuten gaar. Laat ze uitlekken en bewaar op en bordje met olijfolie. 

Basilicumschuim

Verwarm de melk met de poedersuiker. Scheur de helft van de basilicum kapot en laat circa 5 minuten meetrekken. Mix met de staafmixer voorzichtig de melk met de basilicum. Zeef de melk en schuim voor het serveren de melk nogmaals op.

Opmaak

Verdeel 5 ravioli, frambozen en enkele schuimpjes. Lepel aan tafel het basilicumschuim en garneer met geschaafde witte chocolade en wat blaadjes basilum. 

Ingredienten

8
Personen

Voor het pastadeeg

  • 350 g pastabloem
  • 35 g suiker
  • 160 g eidooier
  • 1 ei
  • 15 g olijfolie
  • 10 g zout

Voor het frambozenschuim

  • 50 g frambozenschuim
  • 200 g suiker
  • 100 g eiwit

Voor de vulling

  • 1 vanillestokje
  • 300 g roomkaas
  • 1 tl poedersuiker
  • 1 limoen

Voor het basilicumschuim

  • 250 g volle melk
  • 20 g poedersuiker
  • 2 bos basilicum

Voor de opmaak

  • scheut olijfolie
  • 200 g frambozen
  • enkele basilicumblaadjes
  • 1 reep chocolade

Extra nodig

  • pastamachine
  • plasticfolie
  • water en een kwastje
  • spuitzak met gladde spuit
  • steker van 4 cm doorsnede
  • rasp
Gevulde zoete ravioli
Geef je waardering
25