Gevulde zoete puntpaprika’s met couscous

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gevulde paprika uit de oven

Verwarm de grill van de oven voor op 200 ºC. Snijd de heilbotfilet in blokjes. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de komijn circa 1 minuten. Voeg de heilbotfilet toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het visbouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen tot de vis uit elkaar valt. Pluk en hak de blaadjes peterselie. Roer de helft van de peterselie door de visstoof en rasp de citroen (bewaar de citroen) boven de pan. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de paprika’s met de holle kant naar boven. Schep de visstoof in de paprika’s en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer de kaas in circa 8 minuten.

Couscous

Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de citroen. Meng het sap van de citroen, de resterende peterselie, doperwten en een scheut olijfolie extra vergine door de couscous.

Serveren

Verdeel de couscous over borden en leg de paprika’s kruislings op de couscous.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde zoete puntpaprika’s met couscous

  • 400 g heilbotfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl komijn
  • 100 ml water
  • 100 ml kookroom
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 4 zoete puntpaprika's
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g couscous
  • 250 g doperwten
  • olijfolie extra vergine

Extra nodig

  • rasp
  • bakpapier
Geef je waardering
6