Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Gevulde taco’s

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 400 g rundergehakt
  • 3 trostomaten
  • 400 g kidneybonen
  • 200 g maïskorrels
  • 1 avocado
  • 8 tacoschelpen
  • 175 g geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg het komijn- en kaneelpoeder toe en fruit circa 3 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in circa 5 minuten rul.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Giet de kidneybonen en maïskorrels af en spoel ze schoon.
  • Meng de tomaten, kidneybonen en maïs door het gehakt en bak circa 4 minuten mee.Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Hang de tacoschelpen over het ovenrek in de oven en bak ze circa 3 minuten.
  • Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en prak de avocado fijn met een vork.
  • Haal de tacoschelpen uit de oven en vul ze met het gehakt. Zet ze eventueel tegen elkaar aan in een ovenschaal voordat je ze op bord legt. Zo kan je ze allemaal vullen en vallen ze niet om.
  • Bestrooi het gehakt met de geraspte kaas.

Serveren
Verdeel de taco’s over borden en schep de avocadopuree naast de taco’s.

Geef je waardering

1290
Gevulde taco’s