De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde taco’s

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.

30 min (voor)bereidingstijd
Gevulde taco’s

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg het komijn- en kaneelpoeder toe en fruit circa 3 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in circa 5 minuten rul.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Giet de kidneybonen en maïskorrels af en spoel ze schoon.
  • Meng de tomaten, kidneybonen en maïs door het gehakt en bak circa 4 minuten mee.Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Hang de tacoschelpen over het ovenrek in de oven en bak ze circa 3 minuten.
  • Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en prak de avocado fijn met een vork.
  • Haal de tacoschelpen uit de oven en vul ze met het gehakt. Zet ze eventueel tegen elkaar aan in een ovenschaal voordat je ze op bord legt. Zo kan je ze allemaal vullen en vallen ze niet om.
  • Bestrooi het gehakt met de geraspte kaas.

Serveren
Verdeel de taco’s over borden en schep de avocadopuree naast de taco’s.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Martin Rummens
15-04-2023

Ook lekker