Gevulde shoarmapaprika

14
Makkelijk
Gevulde shoarmapaprika

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gevulde paprika’s

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Verhit een scheut olie in een pan. Snijd de kipfilet in reepjes en meng de shoarmakruiden erdoor. Bak de kip in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
  • Pel en snipper de ui.  Voeg de uien toe aan de kip en bak circa 3 minuten mee. Schep de kip met uien uit de pan en hak fijn met een mes.
  • Zet de paprika’s in een met olie ingevette ovenschaal. Vul de paprika’s met de kip en bestrooi met kaas. Bak de paprika’s circa 10 minuten in de oven.

Coleslaw

  • Snijd de spitskool in vieren en verwijder de kern. Snijd de spitskool in repen.
  • Schil en rasp de winterpeen.
  • Meng de halvanaise en wijnazijn in een kom en voeg de spitskool en winterpeen toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Knoflooksaus en brood

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Meng in een kom de halvanaise, yoghurt, harissa en knoflook.
  • Verwarm de grillpan.
  • Snijd het Turkse brood in vieren, bestrijk met olie en gril het brood circa 4 minuten om en om.

Serveren

  • Verdeel de coleslaw over borden. Leg er een paprika naast en lepel er een beetje saus bij. Serveer met een stuk gegrild brood.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde paprika's

  • 2 rode uien
  • 4 rode paprika's
  • 300 g kipfilet
  • 1 el shoarmakruiden
  • 100 g geraspte kaas

Coleslaw

  • 1 kleine spitskool
  • 1 wortel
  • 3 el halvanaise
  • 1 el witte wijnazijn

Knoflooksaus en brood

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el halvanaise
  • 150 ml magere yoghurt
  • 1 tl harissa
  • 1 Turks brood
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig

  • ovenschaal
  • grillpan
Gevulde shoarmapaprika
Geef je waardering
14