Gevulde paprika’s
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Verhit een scheut olie in een pan. Snijd de kipfilet in reepjes en meng de shoarmakruiden erdoor. Bak de kip in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
- Pel en snipper de ui. Voeg de uien toe aan de kip en bak circa 3 minuten mee. Schep de kip met uien uit de pan en hak fijn met een mes.
- Zet de paprika’s in een met olie ingevette ovenschaal. Vul de paprika’s met de kip en bestrooi met kaas. Bak de paprika’s circa 10 minuten in de oven.
Coleslaw
- Snijd de spitskool in vieren en verwijder de kern. Snijd de spitskool in repen.
- Schil en rasp de winterpeen.
- Meng de halvanaise en wijnazijn in een kom en voeg de spitskool en winterpeen toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Knoflooksaus en brood
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Meng in een kom de halvanaise, yoghurt, harissa en knoflook.
- Verwarm de grillpan.
- Snijd het Turkse brood in vieren, bestrijk met olie en gril het brood circa 4 minuten om en om.
Serveren
- Verdeel de coleslaw over borden. Leg er een paprika naast en lepel er een beetje saus bij. Serveer met een stuk gegrild brood.
0 reacties