Wilde rijst
- Kook in een steelpan de rijst met de paddenstoelenbouillon en een beetje zout. Voeg eventueel oude paddenstoelen en de uiteindes van de lente-ui voor de vulling van de portobella’s toe. Kook de rijst circa 15 minuten. Voeg de boter toe aan de rijst. Rasp de schil van de halve citroen boven de pan en pers het sap eruit. Verwijder de champignons en de uiteindes van de lente-ui.
- Houd de rijst warm door de pan met een deksel af te sluiten.
Rucola
- Meng in een kom de rucola met versgemalen peper, een beetje zout, het sap van de resterende halve citroen en olijfolie.
Portobella
- Snijd de dragon grof.
- Snijd de lente-ui in ringen.
- Meng de crème fraîche in een kom met de dragon, lente-ui, een beetje zout en versgemalen peper.
- Vul de portobella’s met het crème fraîche mengsel.
- Pel en snijd de sjalotten grof.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg de portobella’s in de pan. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de knoflook en de sjalotten toe. Breek boven elke portobella een eitje. Bak de portobella’s, knoflook en sjalot circa 10 minuten op laag vuur. Dek de pan eventueel af met een deksel om de eitjes sneller te laten stollen. Breng op smaak met de chilipoeder. Verwijder de knoflook.
Serveren
- Serveer de rijst op een grote schaal. Verdeel de rucola over de rijst en leg de gevulde portobella’s erop. Rasp een beetje Parmezaanse kaas over de portobella’s.
0 reacties