Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 120°C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol. Wikkel de bol in aluminiumfolie en pof minstens een half uur in de oven.
-
Pel en snipper ondertussen de ui en knoflooktenen. Maal de havermout met een keukenmachine of staafmixer tot meel.
-
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui met een snuf zout. Voeg de knoflook toe en fruit 3 minuten. Voeg de geraspte wortel toe en bak al omscheppend.
-
Prak de bonen en voeg ze toe met de gemalen komijn en koriander en bak even mee.
-
Voeg de havermout erbij en maak balletjes ter grootte van een pingpongbal van het mengsel. Laat afkoelen.
-
Maak intussen de saus: Pel de gepofte knoflook en pureer met de yoghurt, mayonaise, citroensap, tabasco en zout. Voeg al mixend een scheut zonnebloemolie toe. Snijd de bieslook en rode peper en roer door de saus.
-
Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een hete koekenpan en bak de vegaballetjes rondom mooi bruin.
-
Snijd de sla in reepjes. Snijd de avocado in plakjes bestrooi met wat peper en zout.
-
Bak de pita’s in een koekenpan of broodrooster mooi bruin. Snijd de broodjes open en vul ze met de vegaballetjes, knoflooksaus, avocado, ijsbergsla en blaadjes koriander en/of peterselie.
0 reacties