De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde pita's met homemade vegaballetjes

Op zoek naar een lekker recept? Probeer dan deze heerlijke gevulde pita's met homemade vegaballetjes. Gegarandeerd een succes.

30 MIN
Gevulde pita's met homemade vegaballetjes

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

'Wat eten we vandaag? Gevulde pita's met zelfgemaakte vegaballetjes! Helemaal niet moeilijk en erg lekker.'

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 120°C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol. Wikkel de bol in aluminiumfolie en pof minstens een half uur in de oven.

  2. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflooktenen. Maal de havermout met een keukenmachine of staafmixer tot meel.

  3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui met een snuf zout. Voeg de knoflook toe en fruit 3 minuten. Voeg de geraspte wortel toe en bak al omscheppend.

  4. Prak de bonen en voeg ze toe met de gemalen komijn en koriander en bak even mee.

  5. Voeg de havermout erbij en maak balletjes ter grootte van een pingpongbal van het mengsel. Laat afkoelen.

  6. Maak intussen de saus: Pel de gepofte knoflook en pureer met de yoghurt, mayonaise, citroensap, tabasco en zout. Voeg al mixend een scheut zonnebloemolie toe. Snijd de bieslook en rode peper en roer door de saus.

  7. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een hete koekenpan en bak de vegaballetjes rondom mooi bruin.

  8. Snijd de sla in reepjes. Snijd de avocado in plakjes bestrooi met wat peper en zout.

  9. Bak de pita’s in een koekenpan of broodrooster mooi bruin. Snijd de broodjes open en vul ze met de vegaballetjes, knoflooksaus, avocado, ijsbergsla en blaadjes koriander en/of peterselie.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker