De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde mul met beurre blanc en asperges

Colbert gevuld met visfarce in een heerlijke beurre blanc, geserveerd met witte asperges.

60 MIN
Gevulde colbert met beurre blanc en asperges

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Visfarce

Maal in de keukenmachine de room en snoekbaars fijn. Klop het eiwit stijf in een vetvrije mengkom en spatel door het vismengsel. Hak de kappertjes en de citroenschil heel fijn, breng samen met zout en peper de visfarce opsmaak. Schep de farce in een spuitzak.

Beurre Blanc

Pel en snipper de sjalot. Breng de sjalotten met de laurier en bouillon aan de kook. Laat dit tot de helft in koken en giet door een zeef. Voeg de room toe en kook weer tot de helft in. Monteer de saus klontje voor klontje met koude boter. Breng op smaak met zout en citroensap. Zet warm weg. Laat niet meer koken!

Aardappel krokant

Schil de aardappel en snij in kleine blokjes van 2 millimeter. Spoel de blokjes af in koud water. Droog ze met een theedoek. Frituur ze in olie van 150 °C goudbruin en krokant.

Asperges

Schil de asperges en snij de kontjes er vanaf. Breng de asperges in het water met boter en zout aan de kook. Dek van te voren de asperges af met een theedoek. Zodra het water kookt zet de pan van het vuur en laat afkoelen in eigen vocht.

Verwarm de oven voor op 60 °C. Smeer de mul licht in met olijfolie en leg met de velkant op bakpapier. Breng de farce aan op de mul, met de spuitzak. Leg het bakpapier met de mul in een droge bakpan en verwarm op laag vuur. Plaats vervolgens de hele pan in een voorverwarmde oven en laat de mul ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis en de dikte van de farce) verder garen. Stoof de asperges op met water

Serveer de mul met de beurre blanc en de aardappel krokantjes. Garneer met kervel.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker