De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde linzensoep

Een rijkelijk gevulde linzensoep met pastaschelpjes en spekjes.

30 MIN
Gevulde linzensoep

Een recept van

Prins van den Bergh

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gevulde linzensoep

  • Schil en snijd de winterwortel in grove stukken. Snijd de prei in ringen.
  • Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui, wortel, prei en knoflook circa 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, komijnpoeder en cayennepeper toe, roer goed door en bak nog circa 2 minuten.
  • Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes en linzen toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan, op laag vuur, 15 minuten koken.
  • Kook de pastaschelpjes volgens de bereidingswijze op de verpakking
  • Verwarm een koekenpan en bak hierin de spekjes in circa 6 minuten krokant.

Spiesjes

  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Prik op de satéprikkers om en om een cherrytomaatje, een stukje mozzarella en een blaadje basilicum.

Serveren

  • Verdeel de soep, pastaschelpjes en spekjes over de soepborden. Serveer met de spiesjes. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker