Gevulde linzensoep

39
Makkelijk
Gevulde linzensoep

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gevulde linzensoep

  • Schil en snijd de winterwortel in grove stukken. Snijd de prei in ringen.
  • Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui, wortel, prei en knoflook circa 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, komijnpoeder en cayennepeper toe, roer goed door en bak nog circa 2 minuten.
  • Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes en linzen toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan, op laag vuur, 15 minuten koken.
  • Kook de pastaschelpjes volgens de bereidingswijze op de verpakking
  • Verwarm een koekenpan en bak hierin de spekjes in circa 6 minuten krokant.

Spiesjes

  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Prik op de satéprikkers om en om een cherrytomaatje, een stukje mozzarella en een blaadje basilicum.

Serveren

  • Verdeel de soep, pastaschelpjes en spekjes over de soepborden. Serveer met de spiesjes. 

Ingredienten

4
Personen

Gevulde linzensoep

  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 tl komijn poeder
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 1.5 l water
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 300 g gedroogde rode linzen
  • 200 g pastaschelpjes
  • 250 g gerookte spekblokjes

Spiesjes

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 bol bol mozzarella
  • 0.5 bosje basilicum

Extra nodig:

  • satéprikkers
Gevulde linzensoep
Geef je waardering
39