Gevulde aubergines met rijst

74
Makkelijk
Gevulde aubergines met rijst

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Breng een pan met water aan de kook voor de rijst.

Aubergines garen

  • Halveer de aubergines in de lengte. Kerf het vruchtvlees van de aubergine diagonaal in met een scherp mes.
  • Leg de aubergines met de platte kant naar beneden in een schaal.
  • Schenk het water erbij en bestrooi met een zout.
  • Dek de schaal af met plasticfolie, Zet de aubergines circa 3 minuten op 850 watt in de magnetron. 

Gehaktsaus

  • Pel en snipper de uien.
  • Verwarm olie in een pan en voeg de helft van de uien en het gehakt toe. Bak circa 3 minuten en voeg de specerijen en zout toe.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Voeg peterselie en de tomaten uit blik toe en roer goed door. Kook met deksel op de pan circa 5 minuten.
  • Pel en pers de teentjes knoflook.
  • Voeg de rest van de ui en knoflook toe.
  • Laat de saus met deksel op de pan circa 5 minuten koken.

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Gevulde aubergine

  • Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine en snijd het vruchtvlees in gelijke stukken.
  • Zet de aubergines in een ovenschaal.
  • Meng het gehaktmengsel met het vruchtvlees van de aubergines schep de vulling in de uitgeholde aubergine.
  • Snijd de tomaten in plakjes en leg ze op de aubergines. Bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de aubergines circa 6 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer rijst en rucola

Ingredienten

4
Personen

Gevulde aubergines met rijst

  • 300 g rijst
  • 2 aubergines
  • 200 ml water
  • 2 uien
  • zonnebloemolie
  • 500 g rundergehakt
  • 0.5 bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g tomaten uit blik
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • 100 g geraspte kaas
  • zout
  • versgemalen peper
  • 75 g rucola
Gevulde aubergines met rijst
Geef je waardering
74