- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Breng een pan met water aan de kook voor de rijst.
Aubergines garen
- Halveer de aubergines in de lengte. Kerf het vruchtvlees van de aubergine diagonaal in met een scherp mes.
- Leg de aubergines met de platte kant naar beneden in een schaal.
- Schenk het water erbij en bestrooi met een zout.
- Dek de schaal af met plasticfolie, Zet de aubergines circa 3 minuten op 850 watt in de magnetron.
Gehaktsaus
- Pel en snipper de uien.
- Verwarm olie in een pan en voeg de helft van de uien en het gehakt toe. Bak circa 3 minuten en voeg de specerijen en zout toe.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Voeg peterselie en de tomaten uit blik toe en roer goed door. Kook met deksel op de pan circa 5 minuten.
- Pel en pers de teentjes knoflook.
- Voeg de rest van de ui en knoflook toe.
- Laat de saus met deksel op de pan circa 5 minuten koken.
Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Gevulde aubergine
- Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine en snijd het vruchtvlees in gelijke stukken.
- Zet de aubergines in een ovenschaal.
- Meng het gehaktmengsel met het vruchtvlees van de aubergines schep de vulling in de uitgeholde aubergine.
- Snijd de tomaten in plakjes en leg ze op de aubergines. Bestrooi met geraspte kaas.
- Bak de aubergines circa 6 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Serveer rijst en rucola
0 reacties