De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gevuld speculaas

Een heerlijke zoete lekkernij voor tijdens de feestdagen!

110 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gevuld speculaas

Bereidingswijze

Speculaas
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin melk, bakpoeder, speculaaskruiden, basterdsuiker en boter met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, pak in in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast. Bestuif het deeg met bloem en rol uit tot een rechthoekige plak.

Amandelspijs
Maal het amandelschaafsel fijn met de suiker en voeg het eiwit toe. Kneed goed door tot het smeuïg is en laat het spijs circa 15 minuten opstijven in de koelkast. Rol het amandelspijs met bloem tot een dikke pil. Verwarm de oven voor op 175 ºC en kluts het ei. Leg het spijs op het deeg en rol het deeg dicht. Snijd, als het nodig is, het overlappende deeg bij en smeer in met ei. Rol het deeg zover dicht dat de naad naar beneden licht en druk goed aan. Rol met de deegroller over de bovenkant van het speculaas en besmeer met ei. Druk de amandelen erin en besmeer ze met ei. Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het speculaas in circa 45 minuten gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.