Gestoofde postelein met gebakken krieltjes

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gebakken krieltjes

  • Halveer de krieltjes indien nodig.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de krieltjes en kook de krieltjes in circa 6 minuten beetgaar. Giet de krieltjes af en stoom ze droog.
  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant.
  • Pel en snipper de ui. Voeg de ui toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee. Voeg de krieltjes toe en bak nog circa 8 minuten mee.

 

Gestoofde postelein

  • Snijd de venkelknollen in vieren, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in dunne repen.
  • Snijd de appels van het klokkenhuis in plakken en in reepjes.
  • Breng in een grote pan het water met de boter en appelstroop aan de kook.
  • Voeg de venkel en de appel toe en stoof het geheel met de deksel op de pan onder af en toe roeren in circa 8 minuten gaar.
  • Roer de postelein erdoor en stoof 2 minuten mee. Breng de postelein op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de gebakken krieltjes en de gestoofde postelein over borden.
  • Druppel wat balsamico crema over het gerecht.

 

Ter info

De bereidingswijze van het recept wijkt iets af van de bereidingswijze in het filmpje. Dit komt doordat het eindresultaat in het filmpje anders was dan verwacht. Door dit gerecht volgens het recept te maken is het eindresultaat zoals we het graag gewild hadden.

Ingredienten

4
Personen

Gestoofde postelein met gebakken krieltjes

  • 700 g krieltjes met schil
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 venkelknollen
  • 2 appels
  • 75 ml water
  • 1 el appelstroop
  • boter
  • 600 g postelein
  • 2 el balsamico crema
Geef je waardering
0