De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gestoofde aziatische groente

20 min (voor)bereidingstijd
Gestoofde Aziatische groente

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

 

Gestoofde Aziatische groente

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd het wit van de paksoi in repen en bewaar het groen voor later.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe. Bak circa 5 minuten.
  • Snijd de tofu in blokjes en voeg de tofu en de sesamzaadjes toe aan de groente. Bak circa 3 minuten tot de sesamzaadjes beginnen te kleuren.
  • Snijd het groen van de paksoi in reepjes.
  • Breng de groente en tofu in de pan op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en schenk de kokosmelk en de gembersiroop erbij. Laat met deksel op de pan circa 2 minuten inkoken, voeg het groen van de paksoi en de taugé toe en warm circa 2 minuten door.
  • Snijd de koriander fijn en roer door de groente. Breng op smaak met de sesamolie.

 

Serveren

  • Verdeel de rijst en de gestoofde Aziatische groente over borden. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker