Gestoofde Aziatische groente

5
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

 

Gestoofde Aziatische groente

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd het wit van de paksoi in repen en bewaar het groen voor later.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe. Bak circa 5 minuten.
  • Snijd de tofu in blokjes en voeg de tofu en de sesamzaadjes toe aan de groente. Bak circa 3 minuten tot de sesamzaadjes beginnen te kleuren.
  • Snijd het groen van de paksoi in reepjes.
  • Breng de groente en tofu in de pan op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en schenk de kokosmelk en de gembersiroop erbij. Laat met deksel op de pan circa 2 minuten inkoken, voeg het groen van de paksoi en de taugé toe en warm circa 2 minuten door.
  • Snijd de koriander fijn en roer door de groente. Breng op smaak met de sesamolie.

 

Serveren

  • Verdeel de rijst en de gestoofde Aziatische groente over borden. 

Ingredienten

4
Personen

Gestoofde Aziatische groente

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stronken paksoi
  • 2 rode paprika's
  • 200 g tofu
  • arachideolie
  • 1 el sesamzaadjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el gembersiroop
  • 1 bosje koriander
  • 150 g taugé
  • 1 tl sesamolie
Geef je waardering
5