Verwarm de oven voor tot 200 °C/gasovenstand 6. Pel 1 ui, doe hem met de paddenstoelen, het roggebrood en 1 theelepel gemalen koriander in een keukenmachine en maal tot een gladde massa. Laat de zwarte bonen uitlekken, pulseer ze erdoorheen, verdeel het mengsel in vier porties en maak er ongeveer 2,5 cm dikke burgers van. Wrijf de burgers in met olie, strooi er wat gemalen koriander op, leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze 25 minuten, of tot ze donker en krokant zijn. Strooi er een paar minuten voor het einde de geraspte kaas over en warm de broodjes even op in de oven.
Pel en hak intussen de halve ui en de kerstomaatjes heel fijn en doe ze in een kom. Sprenkel er het limoensap en een paar scheutjes tabasco over, en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Schil en ontpit de mango en avocado, en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de warme broodjes open en verdeel de yoghurt over de onderste helften, gevolgd door de helft van de salsa, de plakjes mango en avocado en de korianderblaadjes. Leg de bonenburgers erop en maak ze af met de rest van de salsa en een extra scheutje tabasco, leg de kapjes erop en druk ze voorzichtig aan.
Altijd lekker met krokante ovenfrietjes met schil.
Gebruik voor de salsa alleen superrijpe tomaatjes – die smaken fantastisch!
ENERGIE |
VET |
VET VERZ. |
EIWIT |
KOOLHYD. |
SUIKER |
ZOUT |
VEZELS |
499 kcal |
18,7 g |
5,3 g |
19 g |
64 g |
14,1 g |
1,6 g |
12,5 g |
Jamie’s Ultimate VEG, elke donderdag om 21:00u exclusief bij 24Kitchen op kanaal 24.
© Jamie Oliver Enterprises Ltd (2019 Veg) Photography: David Loftus
Meld je aan en praat mee