Geroosterde zoete uien met gamba-spek spiesen

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Geroosterde zoete uien en gepofte cherrytomaten

Verwarm de oven voor 220 ºC. Pel en snijd de uien in parten. Ris de rozemarijn en tijm en hak fijn. Verdeel de uien over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met een scheut olie, verdeel de rozemarijn en de tijm eroverheen en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door. Rooster de zoete uien in de oven in 15-20 minuten gaar. Leg circa de laatste 8 minuten de cherrytomaten bij de zoete uien.

Mini krieltjes

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de krieltjes rondom in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Voeg de boter toe en bak nog twee minuten. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de krieltjes. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gamba-spekspiesen

Laat de satéprikkers weken in een glas met water. Pel de gamba’s, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi met peper. Halveer de plakjes ontbijtspek. Wikkel de gamba’s per stuk in een plakje ontbijtspek. Spies aan iedere satéprikker drie met spek omwikkelde gamba’s. Herhaal dit tot alles gamba’s op zijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spiesen om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Afmaken

Snijd de citroen in partjes. Verdeel de zoete uien, cherrytomaten, krieltjes, gamba-spekspiesen over de borden. Serveer met een partje citroen.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterde zoete uien met gamba-spekspiesen

  • 5 zoete uien
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 g cherrytomaten
  • boter
  • 800 g mini-krieltjes
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 500 g reuzengarnalen
  • 125 g ontbijtspek
  • 1 citroen

Extra nodig

  • bakpapier
  • satéprikkers
Geef je waardering
1