In Friesland ontdekt Hugo Kennis de verschillende dropsmaken van Oldtimers. Hij liet zich inspireren door de Harlinger Scheepsknoop en maakte dit gerechtje venkel en garnalen.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 el amandelschaafsel
  • 2 venkelknollen
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 1 el boter
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 limoen
  • 1 mango, in blokjes
  • 1 bosje verse munt
  • 1 citroen
  • 100 g Hollandse garnalen

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Stap 1:
Rooster de amandelen in een droge koekenpan met een klein beetje zout.

Stap 2:
Snijd de venkel (topjes bewaren) in dikke plakken en bak ze hoog aan in een laagje olie. Als de venkel bruin is, voeg je wat roomboter toe.

Stap 3:
Voor de saus meng je de mayonaise met een beetje kerriepoeder, de zest van de limoen plus de mangoblokjes. Voeg daar wat zout, peper en verse munt aan toe.

Stap 4:
Maak nog een dun sausje van citroensap, een beetje kerrie en een beetje mayo.

Stap 5:
Leg eerst de venkel op de bordjes, met daaroverheen de mangosaus, en daarop de garnalen. Garneer met de amandelen, de topjes van de venkel en eromheen het citroen-kerriesausje.

Geef je waardering

8
Geroosterde venkel met garnalen en mangosalsa
Oldtimers logo -01.jpg