De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Geroosterde venkel met garnalen en mangosalsa

In Friesland ontdekt Hugo Kennis de verschillende dropsmaken van Oldtimers. Hij liet zich inspireren door de Harlinger Scheepsknoop en maakte dit gerechtje venkel en garnalen.
15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Geroosterde venkel met garnalen en mangosalsa

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Een gerecht geïnspireerd op een dropje, het klinkt misschien gek maar geloof mij, dit gerecht met venkel en garnalen is echt superlekker."

Bereidingswijze

Geroosterde venkel met garnalen en mangosalsa

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan met een klein beetje zout.

  2. Snijd de venkel (topjes bewaren) in dikke plakken en bak ze hoog aan in een laagje olie. Als de venkel bruin is, voeg je wat roomboter toe.

  3. Voor de saus meng je de mayonaise met een beetje kerriepoeder, de zest van de limoen plus de mangoblokjes. Voeg daar wat zout, peper en verse munt aan toe.

  4. Maak nog een dun sausje van citroensap, een beetje kerrie en een beetje mayo.

  5. Leg eerst de venkel op de bordjes, met daaroverheen de mangosaus, en daarop de garnalen. Garneer met de amandelen, de topjes van de venkel en eromheen het citroen-kerriesausje.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.