De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Geroosterde venkel met garnalen en mangosalsa

In Friesland ontdekt Hugo Kennis de verschillende dropsmaken van Oldtimers. Hij liet zich inspireren door de Harlinger Scheepsknoop en maakte dit gerechtje venkel en garnalen.

15 MIN
Geroosterde venkel met garnalen en mangosalsa

In Friesland ontdekt Hugo Kennis de verschillende dropsmaken van Oldtimers. Hij liet zich inspireren door de Harlinger Scheepsknoop en maakte dit gerechtje venkel en garnalen.

Bereidingswijze

Stap 1:
Rooster de amandelen in een droge koekenpan met een klein beetje zout.

Stap 2:
Snijd de venkel (topjes bewaren) in dikke plakken en bak ze hoog aan in een laagje olie. Als de venkel bruin is, voeg je wat roomboter toe.

Stap 3:
Voor de saus meng je de mayonaise met een beetje kerriepoeder, de zest van de limoen plus de mangoblokjes. Voeg daar wat zout, peper en verse munt aan toe.

Stap 4:
Maak nog een dun sausje van citroensap, een beetje kerrie en een beetje mayo.

Stap 5:
Leg eerst de venkel op de bordjes, met daaroverheen de mangosaus, en daarop de garnalen. Garneer met de amandelen, de topjes van de venkel en eromheen het citroen-kerriesausje.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker