Geroosterde Hollandse groenteschotel

5
Makkelijk
Geroosterde Hollandse groenteschotel

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Gegrilde groente

Schil en snijd de winterwortel, pastinaken en bietjes in stukken.

Meng de groente met olijfolie, zout, peper en venkelzaadjes.

Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de groente circa 15 minuten in de oven.

Salade

Snijd de geitenkaas in plakken van circa 4 centimeter.

Ris de takjes tijm en druk de blaadjes in de geitenkaas.

Kluts het ei.

Wentel de geitenkaas door de bloem, het ei en door het paneermeel.

Verhit een scheutje olie in pan en bak de geitenkaas om en om goudbruin.

Meng de mosterd, honing, azijn, zout en peper met elkaar en roer er beetje bij beetje de olie door.

Scheur de slabladeren in stukjes en meng ze door de dressing.

Serveer de geroosterde groente met de sla en de geitenkaas.

 

Ingredienten

4
Personen

Hollandse groenteschotel

  • 2 winterwortels
  • 4 pastinaken
  • 4 rode bieten
  • 2 tl venkelzaad
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 100 g geitenkaas met korst
  • 2 takjes tijm
  • 1 ei
  • 40 g bloem
  • 40 g paneermeel
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 50 ml azijn
  • 150 ml olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 krop botersla

Extra nodig:

  • bakpapier
Geroosterde Hollandse groenteschotel
Geef je waardering
5