De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde broccoli met snelle romesco

Gekookte broccoli bij het avondeten? Nee! Geroosterde broccoli met een snelle romesco en gerookte amandelen.

15 min voorbereidingstijd
25 min oventijd
Broccoli met romesco uit Bibi's Bijgerechten.

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Wil je een keer wat nieuws op tafel zetten? Deze geroosterde broccoli met een snelle romesco is hét perfecte bijgerecht."

Bereidingswijze

Geroosterde broccoli met snelle romesco

  1. Verwarm de oven tot 180 °C.

  2. Verdeel de broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 20-25 minuten in de oven.

  3. Voeg de geroosterde paprika, amandelen, rodewijnazijn, chilivlokken, paprikapoeder en olijfolie toe aan een hoge beker. Mix tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de romesco op een bord en leg hier de geroosterde broccoli op.

  5. Hak nog wat overgebleven amandelen grof en verdeel deze over de broccoli.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker