Geroosterde bospeen met zoetzure radijs

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zoetzure radijs

Breng in een pan de azijn, chilivlokken en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen.

Snijd de radijsjes in vieren, schep ze in de pan en laat circa 20 minuten marineren. 

 

Geroosterde bospeen

Verwarm de oven voor op 200°C.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

Verwijder het loof van de bospenen. Schil en halveer de bospenen. Kook de bospenen in circa 2 minuten beetgaar en giet ze af.

Meng de bospenen met de olijfolie, kummel, het sap van de sinaasappel, rasp van de sinaasappelschil en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

Verdeel de bospeentjes over een met bakpapier beklede bakplaat en verbrokkel de geitenkaas erover.

Rooster de bospeentjes circa 15 minuten in de oven.

 

Aardappelschijfjes

Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de aardappelschijfjes in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

 

Serveren

Serveer de geroosterde bospeen met de aardappelschijfjes en de zoetzure radijsjes.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterde bospeen met zoetzure radijs

  • 100 ml witte wijnazijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el suiker
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 bosje bospeen
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 tl kummel
  • 1 sinaasappel
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 klontje boter
  • 700 g aardappelschijfjes

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
1