De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde bospeen met zoetzure radijs

Breng in een pan de azijn, chilivlokken en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen.
Snijd de radijsjes in vieren, schep ze in de pan en laat circa 20 minuten marineren.

30 min kooktijd
Geroosterde bospeen met zoetzure radijs

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Zoetzure radijs

Breng in een pan de azijn, chilivlokken en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen.

Snijd de radijsjes in vieren, schep ze in de pan en laat circa 20 minuten marineren. 

 

Geroosterde bospeen

Verwarm de oven voor op 200°C.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

Verwijder het loof van de bospenen. Schil en halveer de bospenen. Kook de bospenen in circa 2 minuten beetgaar en giet ze af.

Meng de bospenen met de olijfolie, kummel, het sap van de sinaasappel, rasp van de sinaasappelschil en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

Verdeel de bospeentjes over een met bakpapier beklede bakplaat en verbrokkel de geitenkaas erover.

Rooster de bospeentjes circa 15 minuten in de oven.

 

Aardappelschijfjes

Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de aardappelschijfjes in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

 

Serveren

Serveer de geroosterde bospeen met de aardappelschijfjes en de zoetzure radijsjes.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker