De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde balsamico-spruitjes met rucolastamppot

25 min kooktijd
Geroosterde balsamico-spruitjes met rucolastamppot

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Geroosterde balsamico-spruitjes

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Halveer de spruitjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spekblokjes in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Voeg de spruitjes toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Voeg de knoflook en de rietsuiker toe aan de spruitjes en bak circa 2 minuten mee. Schenk de balsamicoazijn erbij en zet de pan in de oven. Rooster de spruitjes circa 15 minuten.

Rucolastamppot met zongedroogde tomaten

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Roer de rucola, zongedroogde tomaten en drie vierde van de geraspte Parmezaanse kaas door de aardappelpuree. 

Serveren
Verdeel de stamppot over borden. Verdeel de geroosterde balsamico-spruitjes en de rest van de Parmezaanse kaas eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker