Geroosterde balsamico-spruitjes met rucolastamppot

12
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Geroosterde balsamico-spruitjes

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Halveer de spruitjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spekblokjes in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Voeg de spruitjes toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Voeg de knoflook en de rietsuiker toe aan de spruitjes en bak circa 2 minuten mee. Schenk de balsamicoazijn erbij en zet de pan in de oven. Rooster de spruitjes circa 15 minuten.

Rucolastamppot met zongedroogde tomaten

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Roer de rucola, zongedroogde tomaten en drie vierde van de geraspte Parmezaanse kaas door de aardappelpuree. 

Serveren
Verdeel de stamppot over borden. Verdeel de geroosterde balsamico-spruitjes en de rest van de Parmezaanse kaas eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterde balsamico-spruitjes met rucolastamppot

  • 500 g spruitjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 g rietsuiker
  • 50 ml balsamicoazijn
  • olijfolie om in te bakken
  • 800 g kruimige aardappels
  • 125 ml melk
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 75 g rucola

Extra nodig:

  • pureestamper
Geef je waardering
12