Geroosterde balsamico-spruitjes
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Halveer de spruitjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spekblokjes in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Voeg de spruitjes toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Voeg de knoflook en de rietsuiker toe aan de spruitjes en bak circa 2 minuten mee. Schenk de balsamicoazijn erbij en zet de pan in de oven. Rooster de spruitjes circa 15 minuten.
Rucolastamppot met zongedroogde tomaten
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
- Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk.
- Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Roer de rucola, zongedroogde tomaten en drie vierde van de geraspte Parmezaanse kaas door de aardappelpuree.
Serveren
Verdeel
de stamppot over borden. Verdeel de geroosterde balsamico-spruitjes en de
rest van de Parmezaanse kaas eroverheen.
Meld je aan en praat mee