Germknödeln met vanillesaus

60
Gemiddeld
Germknödeln met vanillesaus

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Deeg
Meng de bloem met gist, suiker en de vanillesuiker. Maak een kuiltje in de bloem en schenk de melk, het ei en de boter er in. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek af met plasticfolie en laat circa 30 minuten rijzen.

Rol het deeg tot een worst en verdeel in 6 gelijke delen.

Vulling
Meng de pruimencompote met de rum. Kneed elke portie deeg tot een platte ronde plak, vul met een lepel pruimencompote en vorm het deeg tot ballen. Leg elke knödeln op een eigen stukje bakpapier en laat ze nog 15 minuten rijzen.

Breng water in de stoompan aan de kook. Leg de germknödeln met het bakpapier in het stoomgedeelte van de stoompan en stoom de germknödeln in circa 15 minuten gaar.

Vanillesaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de room met de melk, het vanillemerg en 1 el suiker aan de kook. Roer de resterende suiker glad met de eidooiers. Giet de kokende room over de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende zonder te koken, met een spatel tot vla dikte.

Maanzaadsuiker
Maal de maanzaad en suiker in het bakje van de staafmixer of vijzel fijn. Serveer de germknödeln in een diep bord met warme vanillesaus en bestrooi met maanzaadsuiker.

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 375 g bloem
  • 1 zakje gist van 7 g
  • 50 g suiker
  • 125 ml melk
  • 1 ei
  • 50 g boter
  • 1 el vanillesuiker

Vulling

  • 3 el pruimencompote
  • 1 scheutje rum

Vanillesaus

  • 1 vanillestokje
  • 150 ml room
  • 150 ml melk
  • 60 g suiker
  • 3 eidooiers

Maanzaadsuiker

  • 3 el maanzaad
  • 3 el suiker

Extra nodig

  • stoompan
  • bakpapier
Germknödeln met vanillesaus
Geef je waardering
60