Groente poffen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de bakplaat met een dikke laag grof zeezout.
Leg de bieten en ui op het zout. Pof de groente in circa 45 minuten.
Haal de gepofte groente uit de oven en verwijder het zout. Pel of schil de groente.
Tip: de groente is nu gaar en geschikt voor verder gebruik. Het zout onttrekt vocht, waardoor de groente een zeer geconcentreerde smaak krijgt. Gebruik voor het poffen alleen groente met een dikke schil, zodat de groente niet te zout wordt en de schil makkelijk te verwijderen is.
Ovenschotel
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de gepofte en gepelde bieten in dikke parten. Snijd de gepofte en gepelde ui in grove stukken. Verdeel de bieten en ui in de ovenschaal.
Giet frambozenazijn en roze peperbessen over het bietenmengsel en bestrooi met zout en versgemalen peper.
Ris de rozemarijn en verdeel over de bieten en giet de honing erover.
Verdeel walnoten en meng door elkaar.
Doe wat schepjes geitenyoghurt over de bieten.
Rasp de manchego over de schaal. Gratineer de bietenschotel circa 20 minuten in de oven.
Serveren
Meng wat olijfolie door de rucola en garneer daarmee de ovenschotel.
0 reacties