De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gepofte bietenschotel met geitenyoghurt

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de bakplaat met een dikke laag grof zeezout. Leg de bieten en ui op het zout. Pof de groente in circa 45 minuten. Haal de gepofte groente uit de oven en verwijder het zout. Pel of schil de groente.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gepofte bietenschotel met geitenyoghurt

Bereidingswijze

Groente poffen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de bakplaat met een dikke laag grof zeezout.

Leg de bieten en ui op het zout. Pof de groente in circa 45 minuten.

Haal de gepofte groente uit de oven en verwijder het zout. Pel of schil de groente.

Tip: de groente is nu gaar en geschikt voor verder gebruik. Het zout onttrekt vocht, waardoor de groente een zeer geconcentreerde smaak krijgt. Gebruik voor het poffen alleen groente met een dikke schil, zodat de groente niet te zout wordt en de schil makkelijk te verwijderen is.

Ovenschotel

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de gepofte en gepelde bieten in dikke parten. Snijd de gepofte en gepelde ui in grove stukken. Verdeel de bieten en ui in de ovenschaal.

Giet frambozenazijn en roze peperbessen over het bietenmengsel en bestrooi met zout en versgemalen peper.

Ris de rozemarijn en verdeel over de bieten en giet de honing erover.

Verdeel walnoten en meng door elkaar.

Doe wat schepjes geitenyoghurt over de bieten.

Rasp de manchego over de schaal. Gratineer de bietenschotel circa 20 minuten in de oven.  

Serveren
Meng wat olijfolie door de rucola en garneer daarmee de ovenschotel. 

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.