De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gepofte bieten met labneh en pistache

Voor deze gepofte bieten met labneh en pistache moet je even in de keuken staan, maar het resultaat is het zeker waard.

15 min. voorbereidingstijd
60 min. oventijd
180 min. wachttijd
Direct naar recept
Gepofte bieten met labneh en pistache van Bibi's bijgerechten.

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Ben je een keer op zoek naar wat anders als bijgerecht? Door deze gepofte bieten met labneh en pistache op tafel te zetten maak je gelijk indruk op jouw gasten!"

Bereidingswijze

Gepofte bieten

  1. Verwarm de oven tot 220 °C.

  2. Verdeel de bieten op een met alumuminium beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout.

  3. Rooster de bieten in 60 minuten gaar en keer ze halverwege even om. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  4. Rooster de pistachenoten in een droge pan en hak grof door.

  5. Plet de bieten een beetje met de onderkant van een glas.

    Voorzichtig, het aandrukken van het glas kan zorgen voor spetters.

  6. Verdeel de labneh over een schaal en voeg citroensap en rasp toe. Meng door elkaar.

  7. Leg hier de gepofte bieten op de labneh. Breng op smaak met de honing , pistachenoten en het grove zeezout.

Labneh

  1. Leg een schone theedoek in een vergiet. Schep hier de Griekse yoghurt in en voeg het zout toe.

  2. Knoop de theedoek vast aan de kraan en laat in ongeveer 3 uur het vocht uitlekken.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.