De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepofte bieten met labneh en pistache

Voor deze gepofte bieten met labneh en pistache moet je even in de keuken staan, maar het resultaat is het zeker waard.

15 min voorbereidingstijd
60 min oventijd
180 min wachttijd
Gepofte bieten met labneh en pistache van Bibi's bijgerechten.

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Ben je een keer op zoek naar wat anders als bijgerecht? Door deze gepofte bieten met labneh en pistache op tafel te zetten maak je gelijk indruk op jouw gasten!"

Bereidingswijze

Gepofte bieten

  1. Verwarm de oven tot 220 °C.

  2. Verdeel de bieten op een met alumuminium beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout.

  3. Rooster de bieten in 60 minuten gaar en keer ze halverwege even om. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  4. Rooster de pistachenoten in een droge pan en hak grof door.

  5. Plet de bieten een beetje met de onderkant van een glas.

    Voorzichtig, het aandrukken van het glas kan zorgen voor spetters.

  6. Verdeel de labneh over een schaal en voeg citroensap en rasp toe. Meng door elkaar.

  7. Leg hier de gepofte bieten op de labneh. Breng op smaak met de honing , pistachenoten en het grove zeezout.

Labneh

  1. Leg een schone theedoek in een vergiet. Schep hier de Griekse yoghurt in en voeg het zout toe.

  2. Knoop de theedoek vast aan de kraan en laat in ongeveer 3 uur het vocht uitlekken.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker