Gepofte bieten
-
Verwarm de oven tot 220 °C.
-
Verdeel de bieten op een met alumuminium beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout.
-
Rooster de bieten in 60 minuten gaar en keer ze halverwege even om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Rooster de pistachenoten in een droge pan en hak grof door.
-
Plet de bieten een beetje met de onderkant van een glas.
-
Verdeel de labneh over een schaal en voeg citroensap en rasp toe. Meng door elkaar.
-
Leg hier de gepofte bieten op de labneh. Breng op smaak met de honing , pistachenoten en het grove zeezout.
Labneh
-
Leg een schone theedoek in een vergiet. Schep hier de Griekse yoghurt in en voeg het zout toe.
-
Knoop de theedoek vast aan de kraan en laat in ongeveer 3 uur het vocht uitlekken.
0 reacties