Gepofte aubergine met ingelegde-citroenyoghurt

0
Gemiddeld
Gepofte aubergine met ingelegde-citroenyoghurt

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de aubergineschijven over de bak­plaat. Klop de tamari, de honing en de sesam­olie in een kom door elkaar en schenk dit gelijkmatig over de aubergine. Bak deze in 20-25 minuten zacht en goudbruin.

Doe intussen de ingelegde citroen, de saffraan, de yoghurt en een snufje zout en peper in een keukenmachine en meng dit tot de yoghurt een diepgele kleur heeft en glad is. Leg de aubergineschijfjes in een grote serveer­schaal. Sprenkel de saffraanyoghurtdressing erover en garneer het gerecht met de korian­der, munt, rode peper en geroosterde cashewnoten.

Dit recept komt uit het boek Detox Kitchen Groenten Verse en gezonde recepten zonder zuivel, tarwe en geraffineerde suiker door Lily Simpson.

Ingredienten

4
Personen

  • 2 grote aubergines, in schijven van 1 cm dik
  • 2 el tamari
  • 1 el honing
  • 1 el geroosterd-sesamolie
  • 2 ingelegde citroenen, in grove stukjes
  • 3 snufjes saffraandraadjes
  • 2 dl sojayoghurt
  • zeezoutvlokken
  • grof gemalen zwarte peper

Voor de garnering

  • verse koriander, fijngehakt
  • 2 takjes verse munt, blaadjes van de steeltjes en fijngehakt
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 2 el cashewnoten, geroosterd en fijngehakt
Detox Kitchen
Geef je waardering
0