De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gepofte aubergine met ingelegde-citroenyoghurt

In de oven gebakken aubergine met honing en tamari is heerlijk zoet-zout en kleverig. De frisse citroen-saffraanyoghurt maakt deel uit van de geurige complexheid van dit op de Midden-Oosterse keuken geïnspireerde gerecht. Het is bij uitstek geschikt voor een etentje, als deel van een feestmaaltijd, of gewoon met rijst en een groene salade op een doordeweekse dag.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gepofte aubergine met ingelegde-citroenyoghurt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de aubergineschijven over de bak­plaat. Klop de tamari, de honing en de sesam­olie in een kom door elkaar en schenk dit gelijkmatig over de aubergine. Bak deze in 20-25 minuten zacht en goudbruin.

Doe intussen de ingelegde citroen, de saffraan, de yoghurt en een snufje zout en peper in een keukenmachine en meng dit tot de yoghurt een diepgele kleur heeft en glad is. Leg de aubergineschijfjes in een grote serveer­schaal. Sprenkel de saffraanyoghurtdressing erover en garneer het gerecht met de korian­der, munt, rode peper en geroosterde cashewnoten.

Dit recept komt uit het boek Detox Kitchen Groenten Verse en gezonde recepten zonder zuivel, tarwe en geraffineerde suiker door Lily Simpson.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.