De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gepofte aubergine met ingelegde-citroenyoghurt

In de oven gebakken aubergine met honing en tamari is heerlijk zoet-zout en kleverig. De frisse citroen-saffraanyoghurt maakt deel uit van de geurige complexheid van dit op de Midden-Oosterse keuken geïnspireerde gerecht. Het is bij uitstek geschikt voor een etentje, als deel van een feestmaaltijd, of gewoon met rijst en een groene salade op een doordeweekse dag.

30 MIN
Gepofte aubergine met ingelegde-citroenyoghurt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de aubergineschijven over de bak­plaat. Klop de tamari, de honing en de sesam­olie in een kom door elkaar en schenk dit gelijkmatig over de aubergine. Bak deze in 20-25 minuten zacht en goudbruin.

Doe intussen de ingelegde citroen, de saffraan, de yoghurt en een snufje zout en peper in een keukenmachine en meng dit tot de yoghurt een diepgele kleur heeft en glad is. Leg de aubergineschijfjes in een grote serveer­schaal. Sprenkel de saffraanyoghurtdressing erover en garneer het gerecht met de korian­der, munt, rode peper en geroosterde cashewnoten.

Dit recept komt uit het boek Detox Kitchen Groenten Verse en gezonde recepten zonder zuivel, tarwe en geraffineerde suiker door Lily Simpson.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker