Kook de champagne op hoog vuur in tot een derde (100 ml). Schil de aardappels, snijd ze als ze groot zijn in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar. Maak de prei schoon en snijd alleen het wit van de prei fijn. Smelt de boter op laag vuur en stoof hierin de prei zonder te kleuren.
Maak ondertussen de oesterschelpen open en snijd de oesters los. Zeef het vocht uit de schelpen en voeg hiervan 3 eetlepels toe aan de ingekookte champagne. Maak de schelpen schoon; daarin serveer je straks het gerecht.
Voeg 100 ml room toe aan de ingekookte champagne en breng aan de kook. Laat op hoog vuur een paar minuten inkoken. Zet het vuur laag en breng op smaak. Pocheer de oesters 1 minuten in de saus. Prak de aardappels met een vork en wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Leg een laag grof zeezout op een platte schaal en leg hierop de oesterschelpen. Doe in elke oesterschelp een beetje aardappel, verdeel de prei erover, leg er een oester op en schep een lepel van de saus er over. Garneer met het venkelgroen.
Meld je aan en praat mee