De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepocheerde oesters in champagnesaus

Kook de champagne op hoog vuur in tot een derde (100 ml). Schil de aardappels, snijd ze als ze groot zijn in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar. Maak de prei schoon en snijd alleen het wit van de prei fijn. Smelt de boter op laag vuur en stoof hierin de prei zonder te kleuren.

45 MIN
Gepocheerde oesters in champagnesaus

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de champagne op hoog vuur in tot een derde (100 ml). Schil de aardappels, snijd ze als ze groot zijn in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar. Maak de prei schoon en snijd alleen het wit van de prei fijn. Smelt de boter op laag vuur en stoof hierin de prei zonder te kleuren.

Maak ondertussen de oesterschelpen open en snijd de oesters los. Zeef het vocht uit de schelpen en voeg hiervan 3 eetlepels toe aan de ingekookte champagne. Maak de schelpen schoon; daarin serveer je straks het gerecht.

Voeg 100 ml room toe aan de ingekookte champagne en breng aan de kook. Laat op hoog vuur een paar minuten inkoken. Zet het vuur laag en breng op smaak. Pocheer de oesters 1 minuten in de saus. Prak de aardappels met een vork en wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Leg een laag grof zeezout op een platte schaal en leg hierop de oesterschelpen. Doe in elke oesterschelp een beetje aardappel, verdeel de prei erover, leg er een oester op en schep een lepel van de saus er over. Garneer met het venkelgroen.

In De Worsten van Babel on Tour nemen 24Kitchen chef Hugo Kennis, Marius & Jasper Gottlieb ons 10 weken mee op een culinaire roadtrip door Europa. 

De Worsten van Babel zijn de uitdaging aangegaan om zonder geld, al kokende en klussende, aan te komen op hun einddoel in Spanje: een reservering in een van de beste restaurants ter wereld: Mugaritz van chef Andoni Aduriz. Er zijn twee dingen die vast staan: ze hebben een foodtruck om mee door Europa te reizen en ze hebben een reservering in het restaurant.

Onderweg ontdekken ze de lokale cultuur en bijbehorende gerechten. Om geld te verdienen voor hun reis gaan ze koken en werken voor de locals op de plekken die ze aandoen: op straat, met privé diners, op markten, op een camping bbq, een verjaardag. Alles moet uit de kast gehaald worden om geld en benzine te verdienen. Om te weten wat de lokale bewoners lekker vinden moet er wel gezocht worden naar mooie ingrediënten en recepten. Lukt het ze om binnen de tijd de reis af te leggen?

De locaties

Om bij hun einddoel te komen reizen de jongens van plek naar plek. Per dag leggen ze zoveel mogelijk kilometers af, afhankelijk van hoeveel geld ze bij elkaar hebben kunnen sprokkelen op de vorige locatie. 

De Worsten beginnen hun reis in Amsterdam, waarna ze belanden bij hun eerste 'echte' locatie: het idyllische Kruiskerke, ten Westen van Gent. De reis verloopt niet helemaal zoals gepland, zo krijgen ze onderweg pech en duurt het even voordat ze een plek hebben gevonden om geld voor de benzine verdienen. 

Na bij slagerij Gaston van de Walle in Kruiskerke zelf Gentse penzen (worsten) te hebben gedraaid, gaan ze de markt op van Gent waar ze de lekkerste broodjes worst, ingelegde venkel en een heerlijke peterselie-kervelmayo verkopen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker