Aardappelpuree
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in blokjes en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Voeg de boter toe en pureer de aardappels met een stamper. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Venkel-koolsla
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
- Halveer de witte kool, verwijder de kern en snijd een kwart van de kool in dunne reepjes. Meng de kool met de venkel.
- Meng voor de dressing de olijfolie, azijn en twee derde van de pecorino. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de dressing door de venkel-koolsla.
Karbonades
- Leg de karbonades tussen plasticfolie en sla ze plat met een koekenpan.
- Ris de oregano. Meng de oregano in een diep bord met het paneermeel.
- Kluts het ei in een diep bord.
- Strooi de bloem in een ander diep bord.
- Wentel de karbonades door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Wentel de karbonades vervolgens door het ei en dan door het paneermeel.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de karbonades in circa 8 minuten om en om goudbruin.
Serveren
- Verdeel de aardappelpuree over borden. Leg een karbonade op de puree, verdeel daarover de venkel-koolsla. Bestrooi met de resterende pecorino.
0 reacties