Gemberkoek

2
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
75 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Meng de boter met de bruine basterdsuiker, gemberjam en de eieren. Meng de bloem met het bak- en gemberpoeder en voeg toe aan het eierenmengsel. Spatel de pecannoten door het beslag. Vet een cakeblik in, bekleed met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de gemberkoek in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Garneren
Verwarm de gemberjam met een beetje water. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin. Haal de gemberkoek uit de vorm en bestrijk voor het serveren met de gemberjam en bestrooi met de geschaafde amandelen.

Ingredienten

1
Porties

Gemberkoek

  • 175 g zachte boter
  • 175 g bruine basterdsuiker
  • 100 g gemberjam
  • 3 eieren
  • 225 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 100 g pecannoten
  • 3 el gemberjam
  • 100 g geschaafde amandelen

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • cakeblik
Geef je waardering
2