Gemarineerde speklappen met groente uit de wok

31
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gemarineerde speklappen

Meng voor de marinade de sojasaus, gembersiroop en de honing. Leg de speklapjes in de marinade en laat, in de koelkast, circa 10 minuten marineren. Verhit olie in een pan. Haal de speklapjes uit de marinade en bewaar de marinade. Dep de speklappen droog met keukenpapier en bestrooi met bloem. Bak de speklapjes in circa 10 minuten gaar. Schenk de marinade bij de speklapjes en bedruip het vlees ermee tot de marinade ingekookt is en het vlees een glanslaagje gekregen heeft.

Rijst

Kook de rijst in water met kurkuma volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Groene groente

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Maak de peultjes, sugar snaps en sperziebonen schoon en snijd de sperziebonen doormidden. Kook sugar snaps en sperziebonen in circa 3 minuten beetgaar, voeg de peultjes de laatste minuut toe en haal ze uit de pan. Verhit olie in een wok en voeg de gekookte groente toe. Roerbak de groente 2 minuten. Schil en snijd de knoflook in dunne plakjes en schil de gember. Voeg de knoflook toe en rasp de gember erboven en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Gemarineerde speklappen

  • 2 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el honing
  • 4 speklapjes a 100 g
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 el bloem

Rijst en groente

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 tl kurkuma
  • 200 g peultjes
  • 200 g sugar snaps
  • 200 g sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gemberwortel

Extra nodig

  • wok
  • fijne rasp
Geef je waardering
31