Gemarineerde kip uit de wok

92
Makkelijk
Gemarineerde kip uit de wok

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Marinade

  • Pel en snijd de knoflook.
  • Meng voor de marinade in een kom de knoflook, sojasaus, bruine basterdsuiker, ketchup en de rode wijnazijn.
  • Snijd de kip in stukjes, meng met de marinade en marineer circa 10 minuten. Haal de kip uit de marinade.

Noedels

  • Gaar de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Wok

  • Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Was en snijd de andijvie in repen.
  • Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip in circa 4 minuten goudbruin. Schep de kip uit de wok op een bordje.
  • Verhit opnieuw een scheut olie in de wok en bak de kastanjechampignons circa 2 minuten. Voeg de paprika, bosui en taugé toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de andijvie toe, warm goed door en schep de kip erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de noedels over borden en schep de kip en groente er overheen.

Ingredienten

4
Personen

Gemarineerde kip uit de wok

  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 4 el ketchup
  • 2 el rode wijnazijn
  • 400 g kipfilet
  • 300 g noedels
  • 150 g kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 1 bos bosui
  • 1 krop andijvie
  • arachideolie
  • 125 g taugé

Extra nodig

  • wok
Gemarineerde kip uit de wok
Geef je waardering
92