Marinade
- Pel en snijd de knoflook.
- Meng voor de marinade in een kom de knoflook, sojasaus, bruine basterdsuiker, ketchup en de rode wijnazijn.
- Snijd de kip in stukjes, meng met de marinade en marineer circa 10 minuten. Haal de kip uit de marinade.
Noedels
- Gaar de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Wok
- Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Was en snijd de andijvie in repen.
- Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip in circa 4 minuten goudbruin. Schep de kip uit de wok op een bordje.
- Verhit opnieuw een scheut olie in de wok en bak de kastanjechampignons circa 2 minuten. Voeg de paprika, bosui en taugé toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de andijvie toe, warm goed door en schep de kip erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de noedels over borden en schep de kip en groente er overheen.
0 reacties