De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemarineerde kip uit de wok

20 MIN
Gemarineerde kip uit de wok

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Marinade

  • Pel en snijd de knoflook.
  • Meng voor de marinade in een kom de knoflook, sojasaus, bruine basterdsuiker, ketchup en de rode wijnazijn.
  • Snijd de kip in stukjes, meng met de marinade en marineer circa 10 minuten. Haal de kip uit de marinade.

Noedels

  • Gaar de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Wok

  • Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Was en snijd de andijvie in repen.
  • Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip in circa 4 minuten goudbruin. Schep de kip uit de wok op een bordje.
  • Verhit opnieuw een scheut olie in de wok en bak de kastanjechampignons circa 2 minuten. Voeg de paprika, bosui en taugé toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de andijvie toe, warm goed door en schep de kip erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de noedels over borden en schep de kip en groente er overheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker