Gele garnalencurry

9
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gele garnalencurry

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de schil van de gember en snijd de gember zo fijn mogelijk.
  • Maak de garnalen schoon en dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook, gember en de kerriepoeder circa 2 minuten. Bak de garnalen circa 2 minuten mee, haal ze uit de pan en bewaar ze. Voeg de sperziebonen, de kokosmelk en het water toe aan de hapjespan en breng aan de kook. Kook circa 8 minuten.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Voeg de koriander, de bosui, taugé en de gebakken garnalen toe en warm goed door. Breng op smaak met het sap van een partje limoen en een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Verdeel de gele garnalencurry over de rijst en serveer met de partjes limoen.

Ingredienten

4
Personen

Gele garnalencurry

  • 300 g basmatirijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 400 g grote garnalen
  • 300 g sperziebonen
  • zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 150 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • 1 bosje bosui
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 200 g taugé

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
9