De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gele garnalencurry

20 min kooktijd
Gele garnalencurry

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gele garnalencurry

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de schil van de gember en snijd de gember zo fijn mogelijk.
  • Maak de garnalen schoon en dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook, gember en de kerriepoeder circa 2 minuten. Bak de garnalen circa 2 minuten mee, haal ze uit de pan en bewaar ze. Voeg de sperziebonen, de kokosmelk en het water toe aan de hapjespan en breng aan de kook. Kook circa 8 minuten.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Voeg de koriander, de bosui, taugé en de gebakken garnalen toe en warm goed door. Breng op smaak met het sap van een partje limoen en een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Verdeel de gele garnalencurry over de rijst en serveer met de partjes limoen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker