Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zalm grillen
- Hak de peterselie fijn. Bewaar de helft voor de salade.
- Ris en hak de tijm.
- Meng de tomatenpuree, mierikswortelpuree, kruiden en een derde van de sojasaus door elkaar.
- Besmeer de bovenkant van de zalmmoten royaal met het mengsel.
- Bak de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat, in de oven, in circa 10 minuten gaar.
Glasnoedels
- Kook water in de waterkoker
- Wel de glasnoedels circa 5 minuten in het water.
- Halveer de rode paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Pluk en hak de munt fijn.
- Giet de noedels af, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken.
- Meng de noedels, paprika, de helft van de munt en sesamolie met elkaar.
- Breng op smaak met een snufje zout, peper en de resterende sojasaus.
Salade
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan in circa 2 minuten goudbruin.
- Halveer de gele paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Meng de rucola, paprika, pijnboompitten, de resterende peterselie en munt en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Pers een halve citroen uit boven de kom en meng de salade door elkaar.
0 reacties