Gekruide zalm uit de oven met noedels

2
Makkelijk
Gekruide zalm uit de oven met noedels

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Zalm grillen

  • Hak de peterselie fijn. Bewaar de helft voor de salade.
  • Ris en hak de tijm.
  • Meng de tomatenpuree, mierikswortelpuree, kruiden en een derde van de sojasaus door elkaar.
  • Besmeer de bovenkant van de zalmmoten royaal met het mengsel.
  • Bak de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat, in de oven, in circa 10 minuten gaar.

Glasnoedels

  • Kook water in de waterkoker
  • Wel de glasnoedels circa 5 minuten in het water.
  • Halveer de rode paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Pluk en hak de munt fijn.
  • Giet de noedels af, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken.
  • Meng de noedels, paprika, de helft van de munt en sesamolie met elkaar.
  • Breng op smaak met een snufje zout, peper en de resterende sojasaus.

Salade

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan in circa 2 minuten goudbruin.
  • Halveer de gele paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Meng de rucola, paprika, pijnboompitten, de resterende peterselie en munt en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pers een halve citroen uit boven de kom en meng de salade door elkaar.

Ingredienten

4
Personen

Gekruide zalm met noedels uit de oven

  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tl mierikswortel
  • 3 tl sojasaus
  • 4 zalmmoten à 100 g per stuk
  • 250 g glasnoedels
  • 2 rode paprika's
  • 1 bosje munt
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 el pijnboompitten
  • 2 gele paprika's
  • 300 g rucola
  • 1 el olijfolie extra vergine

Extra nodig:

  • bakpapier
Gekruide zalm uit de oven met noedels
Geef je waardering
2