Gekruide linzen met tomaten-mango chutney

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Breng alvast een pan met water aan de kook voor de bouillon.

De gekruide linzen:

  • Spoel de linzen af onder de kraan.
  • Los de groentebouillonblokjes op in het kokende water.
  • Pel en snipper de uien, pel en hak de knoflook fijn. (Houdt 1 ui, en 1 teen knoflook apart voor de chutney)
  • Schil de gember, en snijd zo fijn mogelijk.
  • Schil de wortel en snijd in blokjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin 2 fijngesneden uien en 2 tenen knoflook circa 2 minuten
  • Roer de linzen erdoor. Voeg de gember, garam masala en kurkuma toe en roer door.
  • Schenk een deel van de bouillon erop, zodat de linzen onder staan. Leg de deksel op de pan.
  • Stoof de linzen volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Voeg circa 10 minuten voordat de linzen klaar zijn de wortel en de haricots verts toe.
  • Voeg extra bouillon toe als deze opgenomen is.
  • Roer af en toe door.

De Chutney:

  • Snijd de tomaten doormidden, verwijder de groene kern en snijd ze in blokjes.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd fijn.
  • Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin 1 fijngesneden ui en een teentje knoflook circa 1minuut.
  • Voeg de tomaten, peper en mango toe.
  • Roer de suiker en azijn erdoor.
  • Kook de chutney in circa 15 minuten zacht.

De gekruide linzen afmaken

  • Bak het Naan brood af volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pluk de blaadjes van de koriander en snijd fijn. Roer de koriander door de linzen.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Gekruide linzen met tomaten-mango-Chutney

  • 400 g linzen
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 1 winterwortel
  • zonnebloemolie
  • 1 tl garam masala
  • 0.5 tl kurkuma
  • 400 g haricots verts
  • 4 tomaten
  • 1 rodepeper
  • 1 mango
  • 2 el suiker
  • 4 el witte wijnazijn
  • 4 stuks naan brood
  • 5 takjes verse koriander
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
8