De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gekruide linzen met tomaten-mango chutney

30 min kooktijd
Gekruide linzen met tomaten-mango chutney

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Breng alvast een pan met water aan de kook voor de bouillon.

De gekruide linzen:

  • Spoel de linzen af onder de kraan.
  • Los de groentebouillonblokjes op in het kokende water.
  • Pel en snipper de uien, pel en hak de knoflook fijn. (Houdt 1 ui, en 1 teen knoflook apart voor de chutney)
  • Schil de gember, en snijd zo fijn mogelijk.
  • Schil de wortel en snijd in blokjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin 2 fijngesneden uien en 2 tenen knoflook circa 2 minuten
  • Roer de linzen erdoor. Voeg de gember, garam masala en kurkuma toe en roer door.
  • Schenk een deel van de bouillon erop, zodat de linzen onder staan. Leg de deksel op de pan.
  • Stoof de linzen volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Voeg circa 10 minuten voordat de linzen klaar zijn de wortel en de haricots verts toe.
  • Voeg extra bouillon toe als deze opgenomen is.
  • Roer af en toe door.

De Chutney:

  • Snijd de tomaten doormidden, verwijder de groene kern en snijd ze in blokjes.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd fijn.
  • Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin 1 fijngesneden ui en een teentje knoflook circa 1minuut.
  • Voeg de tomaten, peper en mango toe.
  • Roer de suiker en azijn erdoor.
  • Kook de chutney in circa 15 minuten zacht.

De gekruide linzen afmaken

  • Bak het Naan brood af volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pluk de blaadjes van de koriander en snijd fijn. Roer de koriander door de linzen.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker