- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breng alvast een pan met water aan de kook voor de bouillon.
De gekruide linzen:
- Spoel de linzen af onder de kraan.
- Los de groentebouillonblokjes op in het kokende water.
- Pel en snipper de uien, pel en hak de knoflook fijn. (Houdt 1 ui, en 1 teen knoflook apart voor de chutney)
- Schil de gember, en snijd zo fijn mogelijk.
- Schil de wortel en snijd in blokjes.
- Verhit olie in een pan en fruit hierin 2 fijngesneden uien en 2 tenen knoflook circa 2 minuten
- Roer de linzen erdoor. Voeg de gember, garam masala en kurkuma toe en roer door.
- Schenk een deel van de bouillon erop, zodat de linzen onder staan. Leg de deksel op de pan.
- Stoof de linzen volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Voeg circa 10 minuten voordat de linzen klaar zijn de wortel en de haricots verts toe.
- Voeg extra bouillon toe als deze opgenomen is.
- Roer af en toe door.
De Chutney:
- Snijd de tomaten doormidden, verwijder de groene kern en snijd ze in blokjes.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd fijn.
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit olie in een pan en fruit hierin 1 fijngesneden ui en een teentje knoflook circa 1minuut.
- Voeg de tomaten, peper en mango toe.
- Roer de suiker en azijn erdoor.
- Kook de chutney in circa 15 minuten zacht.
De gekruide linzen afmaken
- Bak het Naan brood af volgens de gebruiksaanwijzing.
- Pluk de blaadjes van de koriander en snijd fijn. Roer de koriander door de linzen.
- Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties